Colin Farrel
Getty Images

Az 5 legjobb Colin Farrel-film a kritikusok szerint

Több mint húsz év elteltével Colin Farrell megkapta első Oscar-jelölését, és az egyik legnagyobb esélyesek között is emlegetik. Az Erőszakik után a színész A sziget szellemeiben nyújtott alakításáért újra Golden Globe-díjat nyert, a közönség pedig ismét rájöhetett: valóban A-listás színészről van szó. Ezt filmszerepei is bizonyítják, amik többségében pozitív fogadtatásban részesültek a kritikusok által. Mutatjuk, hogy a Rotten Tomatoes kritikusai melyik filmjeit szerették a legjobban.

Őrült szív (2009)

Rotten Tomatoes: 90%

Az egykoron népszerű countryénekes, Bad Blake (Jeff Bridges) teljesen lecsúszott, és csak az önpusztításnak szenteli életét: iszik, dohányzik, az orvosa nem sok időt jósol neki. A férfi magánélete romokban, és fellépni is csak barátja hívja meg saját kocsmájába. Itt ismerkedik meg Jeannel (Maggie Gyllenhaal), egy újságíróval, aki interjút akar vele készíteni, de a páros kapcsolata hamarosan túlnő az interjún, és a korkülönbség ellenére szerelmesek lesznek egymásba.

A filmben Colin Farrel játssza Tommy Sweetet, a népszerű countrysztárt, Blake egykori mentorát, aki döntő szerepet játszik Blake karakterfejlődésében.

Búcsú Yangtól (2021)

Rotten Tomatoes: 91%

A filmet sok kritikus az utóbbi évek egyik legambiciózusabb sci-fijének nevezi. A film egy olyan világban játszódik, ahol a robotok bébiszitterként működnek, Farrell játssza Jake-et, aki megpróbálja megjavítani lánya szeretett androidját, Yangot, miután az meghibásodik. A művelet során a férfi újra kapcsolódni tud lányához és elhidegült feleségéhez.

Nyughatatlan özvegyek (2018)

Rotten Tomatoes: 91%

A cselekmény középpontjában három nő áll, akiknek nemrég elhunyt férjeik adósságait kell rendezniük egy veszélyes bűnbanda főnökének. Farrell játssza Jack Mulligan-t, egy politikust, akitől a nők 5 millió dollárt akarnak ellopni. Farrell a kritikusok szerint remekel a kulcsfontosságú mellékszerepében.

It's Not Yet Dark (2016)

Rotten Tomatoes: 95%

A dokumentumfilm az azóta elhunyt ír Simon Fitzmaurice filmrendező történetét meséli el, akinél 34 évesen ALS-t diagnosztizáltak. A rendező nem hajlandó feladni ambícióját, hogy játékfilmet rendezzen, ezt pedig úgy éri el, hogy a szemét használja a számítógépen keresztül történő kommunikációra.

Farrell a dokumentumfilm narrátora, aki mély és kifejező orgánumával meséli el az inspiráló történetet. Az It's Not Yet Dark lényegében csak jó kritikákat kapott, nem véletlenül került a második helyre.

A sziget szellemei (2022)

Rotten Tomatoes: 97%

Ritka, hogy egy színésznek a legjobban értékelt filmje egyben a legfrissebb is. Farrell esetében ez a helyzet: a Martin McDonagh által rendezett A sziget szellemei az eddigi legünnepeltebb filmje a szakmában.

Farrell alakítja Pádraicot, a nem túl sok ésszel megáldott férfit, akinek az élete egycsapásra megváltozik, miután régi barátja, Colm (Brendan Gleesonnal) véget vetett a barátságuknak.

A sziget szellemeit egyébként mi is szerettük, érdemes elolvasni a filmről szóló kritikánkat: Ki a fene szakít meg így egy barátságot?


A figyelmetekbe ajánljuk