Részlet a Mindhunter című sorozatból.
Netflix

5 kevésbé ismert bűnügyi sorozat, amit mindenképp érdemes megnézni!

A bűnügyi történetek kifejezetten népszerűek manapság. Ettől függetlenül nem egy olyan kiváló krimi került bemutatásra az elmúlt években, amely méltatlanul kevés figyelmet kapott. Ennek apropóján az alábbi cikkben öt olyan kevésbé ismert bűnügyi sorozatot mutatunk be, amit mindenképp érdemes megnézni!


A gyilkosság

A meglehetősen hányattatott sorsú sorozat története kifejezetten bonyolult, mivel Rosie Larsen (Katie Findlay) meggyilkolásának sztoriját két évadra osztották, amelyben a Mireille Enos és Joel Kinnaman által megformált Sarah Lindenek és Stephen Holdennek kell utánajárnia az ügynek. A sorozat kifejezetten csavaros és izgalmas történetvezetéssel rendelkezik, azonban az alacsony nézettségre hivatkozva a második évad után a Netfix törölte a szériát, de az igazi hullámvasút csak ezután kezdődött, hiszen a döntés után mégis készítettek egy harmadik és negyedik évadot.

Gaslit

Amikor néhány évvel ezelőtt bejelentették, hogy Julia Roberts és Sean Penn főszereplésével sorozatot készítenek a Watergate-ügyről, a legtöbben csak legyintettek, mondván ezt a sztorit már ezerszer feldolgozták.

A sorozat azonban nem a szürke történelmi tényekkel, hanem egy bizonyos Martha Mitchell nevű nő kevésbé ismert történetének részletezésével ismerteti a Watergate-botrányt, ezáltal olyan részleteket is megtudhatunk az amerikai politikatörténet egyik legkínosabb ügyéről, amelyek biztosan felvillanyozzák a krimi-rajongókat.

Ez is érdekelhet: Izgalom a köbön: 5 film, amit a misztikum jár át

A kívülálló

Az HBO által készített Stephen King-adaptáció egy remek krimi. Terry Maitlandet (Jason Bateman) olyan gyilkossággal vádolják, amelyet nem követhetett el. A bűncselekmény idején ugyanis kilométerekre volt a helyszíntől. Érdekes módon Terryt a szemtanúk mégis látták a tetthelyen. A sorozat innentől válik egészen hátborzongatóvá és rejtélyessé, amit a már-már zseniális képességekkel megáldott nyomozó, Holly Gibney (Cynthia Erivo) megjelenése még tovább fokoz.

Sajnálatos módon, az HBO fejesei úgy határoztak, hogy nem készítenek második évadot a szériából.

Éles tárgyak

Az Éles tárgyak a Holtodiglan szerzője, Gillian Flynn azonos című regényének adaptációja.

Az Amy Adams által alakított Camille Preaker riporterként dolgozik, és azzal bízzák meg, hogy tudósítson egy sor gyermekgyilkosságról és eltűnésről szülővárosában, a Missouri állambeli Wind Gapben. A nő súlyos alkoholizmussal, testdiszmorfiás zavarral és egy sor más betegséggel küzd, és a hazatérése akár a végzetét is jelentheti. És ez majdnem így is történik, mivel újra találkozik alattomos, gonosz anyjával, Adorával (Patricia Clarkson), aki gyakorlatilag az uralma alá hajtotta egész Wind Gapet.

Bár a központi rejtély gyakran háttérbe szorul a karakterfejlődéssel szemben, a széria mégis az egyik legmegragadóbb, legtraumatikusabb történet marad a női erőszakról, amelyet valaha is filmre vittek.

Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya

A Netflix Mindhunter című produkciója az erőszakos megszállottság buktatóiról szól.

Jonathan Groff játssza Holden Fordot, az FBI emberét, aki Bill Tench (Holt McCallany) ügynöktársával és Wendy Carr professzorral (Anna Torv) együtt kidolgozza az FBI első viselkedési profilalkotó programját a sorozatgyilkosok felkutatására. Az FBI sorozatgyilkosságok előrejelzése iránti érdeklődésének valós történetében gyökerező Mindhunter lenyűgöző kirándulásra hív az emberi viselkedés legsötétebb bugyraiba. Vitathatatlanul ez a Netflix egyik első számú bűnügyi drámája, és bár úgy tűnik, hogy a harmadik évadot nem tervezik leforgatni, az első kettőt mindenképp érdemes végignézni!

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk