Björk elárulta legnagyobb slágereinek titkait

Björk elárulta legnagyobb slágereinek titkait

A világhírű énekesnő, Björk még ebben a hónapban ad egy koncertsorozatot, hogy ezzel támogasson egy reykjavíki női szállót. A koncertek előtt azonban Instagramon megosztott néhány emléket az általa előadott dalokról.



A dalok között szerepel például a 2015-ös Stonemilker című száma, amelyet 2012-ben írt az izlandi Grótta természetvédelmi terület melletti tengerparton.

A dal számomra ciklikus, egy kicsit olyan, mint egy minifúga, ezért megkértem Andy Huangot, aki a videoklipet készítette velem, hogy körbe-körbe járhatnám-e a kamerát, és bele lehetne-e venni a körülötte lévő panorámát"

– mondta.

De természetesen szó esik még számos ismert slágeréről is:

Az énekesnő négy előadására a következő hetekben kerül sor, és a reykjavíki Harpa koncertteremből közvetítik. Björk minden este más-más együttessel lép fel, többek között a Hamrahlíð kórussal, az Izlandi Szimfonikus Zenekarral és a Viibra fuvola szeptettel.

Kedves barátaim, szeretnék meghívni benneteket néhány koncertre, hogy tisztelegjek azok előtt az emberek előtt, akiket a legsúlyosabban érintett a koronavírus és a Black Lives Matter mozgalom, és hogy tisztelegjek az előtt is, hogy hány izlandi zenésszel dolgoztam együtt az évek során"

– nyilatkozta.

(Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk