ramen múzeum

Öt bizarr múzeum a világban, amit mindenképp érdemes megtekinteni

A múzeumokat a történelem kincsestárának tekintik, amelyekkel bepillantást nyerhetünk a múltba. Akadnak azonban olyanok is, amelyek a világ minden tájáról származó különleges és vicces kiállítási tárgyakkal próbálják szórakoztatni a nagyérdeműt.


Megtört kapcsolatok múzeuma

Credit: elitedaily.com

A Zágrábban található Megtört kapcsolatok múzeuma a meghiúsult szerelmi történekről szól. A kiállításon az egykori szerelmesek által hátrahagyott személyes tárgyak találhatók, rövid leírásokkal.

A különleges koncepciót a horvát művészpáros, Olinka Vištica és Dražen Grubišić álmodta meg.

A múzeumot 2016-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. A tárlat három pedig szegmensre tagolódik: a tárgyi emékekre, egy virtuális webmúzeumra, ahová az adományozók képeket és dokumentumokat tölthetnek fel, végül pedig egy vallomás térre, amely a kiállítás interaktív része.

Különlegessége miatt pedig elnyerte a Kenneth Hudson-díjat, mint Európa leginnovatívabb múzeuma.

Museum of Bad Art

www.flickr.com

Igen, létezik egy múzeum, amely kizárólag a szörnyű művészeti alkotásoknak van szentelve. A Dedhamben taláható állandó kiállítás több mint 700 olyan műalkotást tartalmaz, amelyek túl rosszak ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni őket, a nevetés pedig garantált.

​The Clown Museum

International Clown Hall of Fame and Research Center/Facebook

A múzeum a bohócok kiemelkedő történelmét ismeri el, illetve egyfajta óda a cirkusz mágikus világához. A kiállítást 1987-ben hozták létre a wisconsini Delavanban, amelyet a híres Barnum és Bailey cirkusz szülőhelyének tartanak. A tárlaton különböző bohóctípusok, vicces jelmezeik és történeteik tekinthetők meg. De nem kell Wisconsinig mennünk, ugyanis egy egészen hasonló múzeumot Bécsben is létrehoztak.

Getty Images

Az Oszakában található múzeum az instant tészták történetét mutatja be. A kiállítás több mint 800 csomag instant tésztából áll, időrendi sorrendbe helyezve. A ramen szülőhazája Japán, de ma már az egész világon megtalálhatóak az ehhez hasonló zacskós tészták különféle ízesítésekben.

A mókás múzeumban egy My Cup Noodles Factory is található, ahol a látogatók személyre szabhatják az ebédjüket: saját tésztát készíthetnek, amit kedvenc szószukkal turbózhatnak fel.

A ramen tészta szerelmeseinek egyszer érdemes ide ellátogatniuk.

Csótány Múzeum

A múzeumban csótányhírességek láthatók, ez pedig halálosan komoly. A kiállításon hírességeknek és történelmi személyeknek öltözött döglött bogarak gyűjteményét „csodálhatjuk meg". Szemügyre vehetjük Elvis Presley-t, Britney Spearst, a Mikulást és még sok más ismert embert, akiknek beöltöztették a csótányokat.

A figyelmetekbe ajánljuk