billie eilish 2022 met gala

Tourette-szindrómájáról mesélt Billie Eilish

Bár Billie Eilish-t Tourette-szindrómája évek óta nyomasztja, mindig is az életének része lesz, éppen ezért nem szégyell róla beszélni.


Billie Eilish a kezdetektől fogva rendkívül őszinte volt a rajongóival – legyen szó a hirtelen jött hírnévvel való küzdelméről, vagy önbizalomhiányáról. De nyilvánosan beszélt a Tourette-szindrómájáról is; Eilish évek óta küzd a betegséggel, amit 11 éves korában diagnosztizáltak nála, és bár elmondása szerint idővel csökkentek a tünetek, néhány tikk még mindig nagyon kimerítő számára.

Legutóbb David Lettermannel a My Next Guest Needs No Introduction című Netflix-műsorban részletesebben is beszélt állapotáról, és arról, hogy ez miképp hatott az életére.

Amikor tikkelek a leggyakrabban úgy reagálnak az emberek, hogy kinevetnek, mert azt hiszik, hogy vicces próbálok lenni és grimaszolok..ilyenkor mindig hihetetlenül megsértődöm

– mondta Eilish.

A tikkjei nyilván a napi rutin részei, amit az énekesnő már megszokott, ennek ellenére nehéz neki nap mint nap megbirkózni velük.

Ezek olyan dolgok, amelyeket soha nem vennél észre, ha csak beszélgetnél velem, de számomra nagyon kimerítőek

– tette hozzá.

Ha eddig csak fellépés közben láttad Eilish-t, valószínűleg nem vetted észre a Tourette-jét. Ez pedig azért van, mert állítása szerint, hogy ha mozog, akkor nem tikkel.

(Papermag)

A figyelmetekbe ajánljuk