Balenciaga

667 ezerért tiéd lehet egy koszos, szakadt Balenciaga-cipő

Ha hajlandó vagy nagyon sok pénzt fizetni egy nagyon koszos és nagyon szakadt, de még viselhető tornacipőért, akkor a divatcégnek van egy fantasztikus ajánlata csak a számodra!


Azok, akik sneakereket gyűjtenek, bármit megtesznek néha azért, hogy egy ritka darabot magukénak mondhassanak. A Balenciaga ugyanakkor most igencsak próbára teszi ezt a feltételezést, talán el is vetve picit a súlykot. A márka ugyanis piacra dobott koszos és igencsak tönkretett tornacipőket.

A márka új kampányának részeként árulják a cipőt, amely egyszerűen azt hivatott sugallni, hogy az új párizsi tornacipő arra való, hogy egy életen át viseljük. Azonban az ok, amiért ténylegesen eladóvá váltak, egyelőre nem ismert. Elvégre ha csak szimbolikusak, akkor kissé fura piacra dobni őket.

Ugyanakkor közel 100 piszkos és tönkretett pár van, amelyek fekete és fehér árnyalatban is megvásárolhatóak eléggé borsos áron, leginkább emiatt keltett feltünést. Párját ugyanis 1850 dollárért, vagyis nagyjából 667 ezer foritért lehet beszerezni. Ennyi pedig azért mégis nevetséges egy szétnyúzott sima tornacipőért, akkor is, ha Balenciaga.

Bár nem olyan mértékben szakadtak, hogy ne lehetne viselni őket, meglepő lenne, ha bárki kifizetné a kért árat. Ugyanakkor valószínű, hogy a cég nem is várta, hogy bárki is megvásárolná, szimplán azért lépték ezt meg, hogy beszéljenek az új kollekciójukról. Ha ez volt a céljuk, akkor elérték.

Megvásárolhatóak olcsóbban ugyanis kevésbé szétnyúzott Balenciaga-tornacipők is a kollekció részeként. Ami eléggé leszűkíti a lehetséges magyarázatok sorát kettőre. Gyűjtői darabként gondolták, hogy emberek megveszik, mint amolyan műtárgyat, vagy eleve csak a figyelmet próbálták felhívni vele, hogy jobban odafigyeljenek új kollekciójukra.

(Forrás: LuxuryLaunches)


A figyelmetekbe ajánljuk