Athén.

4 programlehetőség, amit mindenképp érdemes kipróbálnod Athénban

Athén vitathatatlanul Európa egyik legpezsgőbb városa, az oda látogatók azonban nemcsak a műemlékeket, hanem sok más érdekességet is megcsodálhatnak, kipróbálhatnak. Az alábbi cikkben négy olyan programlehetőséget mutatunk be, amit mindenképp érdemes kipróbálnod Athénban.


Athén bővelkedik nagyszerű múzeumokban. Ha csak egyre van időd, válaszd a Görög Kultúra Benaki Múzeumát.

A neoklasszicista stílusú kastélyban található gyűjtemény az őskori mellszobroktól és ősi amulettektől kezdve a bizánci ikonokon és hagyományos népviseleteken át a 19. századi metszetekig mindent felölel. Ide járnak inspirálódni a divatszakemberek, és a tetőteraszon a fodrász hölgyek kávéznak.

A Benaki múzeumnak hat másik helyszíne is van, amelyek az iszlám művészettől a hímzésig szinte mindenre kiterjednek.

Strandolás

YUCAR FotoGrafik/Unsplash

Az athéni riviéra 56 kilométer hosszan húzódik Paleo Faliro-tól a Sounion-foknál lévő Poszeidón-templomig. A helyiek ezeket a tengerparti településeket egyszerűen Nou-Pou-nak hívják, ami a notia proastia, azaz a déli külváros rövidítése. A nagymenők szezonális bérletet váltanak a vouliagmeni Astir strandra, ahol egy ősi templom maradványait napozóágyak és butikok veszik körül. Ha déli szél fúj, a szörfösök a közeli Kavouriban lovagolják meg a hullámokat.

Bor, mámor, Athén

Zan/Unsplash

Már régen elmúltak azok az idők, amikor a görög bor az olcsó lőrével volt egyenlő, amelyet bádogkancsóban szolgáltak fel, és kilóra áraztak. A görög borok világszerte díjakat nyernek, emellett rendkívül zamatosak is.

 Fedezd fel az athéniak túlvilági élethez való hozzáállását

Az Akropoliszt körülvevő régészeti lelőhelyek közül a legmeghatóbb Kerameikosz ókori temetője. A helyet az ókorban virágzó fazekasműhelyek után nevezték el, amelyek az Eridanos folyó partján épültek. A 11 hektáros nekropoliszban monumentális sírkövek, kísérteties sírfeliratok és a Kr. e. 5. században épült temiszteuszi falak egyes szakaszai között barangolhatsz.


Forrás: Conté Nast Traveller


A figyelmetekbe ajánljuk