Addams Family
Don Cravens The LIFE Images Collection/Shutterstock

A világ legfurább családja – 5 tény az Addams Familyről

Az 1960-as évek egyik legnagyobb képregényadaptációja minden kétséget kizárólag az Addams Family volt. Egy gótikus vígjáték, amelyet Charles Addams The New Yorkerben megjelent egyoldalas karikatúrái ihlettek. Az 1964-ben a kis képernyőkön bemutatott Addams Family azóta sem tűnt el. A rajzfilmek az 1970-es években érkeztek, az 1990-es években megjelenő trilógia pedig megújította a karaktereket az akkori generáció számára is. Most pedig a 2022-es netflixes produkció, a Wednesday is óriási sikernek örvend, ennek apropóján gyűjtöttünk össze néhány érdekességet a legendás sorozatról.


A tévéműsorig a szereplőknek nem volt nevük.

A mese és a karakterek alkotója, Charles Addams nem nevezte el hátborzongatóan bájos figuráit. Amikor a tévésorozat zöld utat kapott, Addams és a producerek kitalálták a bizarr család neveit. Tudtad, hogy Wednesday középső neve Friday? Gomez pedig kis híján a Repelli nevet kapta.

Ez is érdekelhet: Tim Burton hamarosan debütál a Netflixen: ilyen lesz az Addams Family-sorozat

Az Addams Family házának rózsaszínű falai voltak.

A sorozat pont akkor került adásba, amikor a televíziózás a fekete-fehérről a színesre váltott, az Addams Family-t azonban továbbra is gótikus szürkeárnyalatban forgatták. A képregények egyszerű, tintás feketéjéhez hasonlóan az Addams Family is otthonosan mozgott az árnyékos fekete-fehérben. Ráadásul színesben talán el is rontotta volna a hangulatot, hiszen a díszlet falai élénk rózsaszínűek voltak.

Az Addams család volt az első tévés család, amelynek volt otthoni számítógépe.

Néhány évvel később Bruce Wayne is használta a denevérkomputert, de az első családi "P.C.", amelyet a tévében láthattunk, az UNIVAC volt az Addams Family-ben.

A ház valódi volt

A ház, amelyet a nyitójelenetben látunk, egy valódi ház volt, amely a 21 Chester Place címen állt Los Angelesben. Hogy egy kicsit kísértetiesebbé tegyék, a speciális effektusokkal hozzáadtak egy harmadik emeletet egy plusz toronnyal. Majd a házat valamikor 1968 és 1972 között lebontották.

Gomez és a szivar

Gomezt gyakran lehetett látni szivarozva, ami nem csoda, hiszen a Dutch Masters Cigars volt a show egyik fő szponzora. Gomez szokásához híven meggyújtott szivarokat tett a kabátja mellzsebébe. Így a kellékesek azbeszttel bélelték ki az öltöny zsebét.

A figyelmetekbe ajánljuk