Jessica Alba a Honey című film egyik jelenetében, 2023
Fotó: Profimédia

7 táncos film, amitől garantáltan mozgásba lendülsz

A táncfilmek soha nem hagynak cserben minket, attól függetlenül, hogy éppen milyen érzelmi állapotban vagyunk.



Örökre belénk égnek a képek, amikor Jenna Dewan és Channing Tatum a Step Up című filmben a táncon keresztül fedezik fel szenvedélyes kapcsolatukat, vagy amikor Jessica Alba a Honeyban mindenkit letáncol a színpadról. Ha pedig éppen komorabb hangulatban vagy, vess be egy drámai táncos filmet, mint a Fekete hattyú! A sodró dallamokat és a fergeteges mozdulatokat nem lehet megunni a filmvásznon! 7 táncos filmet ajánlunk.

Ez is érdekelhet: A táncnak rengeteg jótékony hatása ismert

1. Step Up (2006)

A Step Up volt az a film, amelynek forgatása során a két sztárszínész, Jenna Dewan és Channing Tatum valóban egymásba szerettek. Bár a kapcsolatuk nem állta ki az idő próbáját, a film még mindig ikonikus, tele szupermenő tánclépésekkel. A történet középpontjában egy rossz háttérrel rendelkező fiatalember áll, aki segít egy balett-táncosnőnek megtanulni néhány hip-hop mozdulatot a meghallgatására.

​2. Honey (2003)

Jessica Alba a Honey-ban mindenkit levett a lábáról! A címszereplő Honey Daniels, a New York-i Harlemben élő hip-hop koreográfus szerepét alakította, akit felfedez egy nagymenő rendező. Amikor azonban a férfi szexuális szívességet kér cserébe, Honey kénytelen akcióba lendülni, és meghozni az élete szempontjából legjobb döntést.

Ha tovább olvasnál: Hugh Grant gyűlölte az Igazából szerelem táncos jelenetét

​3. Fame (1980)

A Fame egy előadóművészeti középiskolába járó tinédzserek életét követi nyomon, a hetvenes évek New Yorkjában. Biztos lehetsz benne, hogy ez a musical energikus számaival fel fog pörgetni! A film a felvételijükkel kezdődik, majd végigkíséri útjukat egészen az érettségiig.

​4. A szívem érted RAPes (2001)

Julia Stiles játssza ennek a filmnek táncos főszerepét, Sean Patrick Thomas és Kerry Washington partnereként. Karaktere, Sara Chicagóba költözött, hogy hip-hop táncot tanuljon, miután nem vették fel az elit művészeti iskolába, a Juilliardra. Álmait azonban nem adja fel!

​5. Billy Elliot (2000)

Mindannyian szeretjük az úttörő filmeket, különösen, ha más szemszögből nézzük őket. Jamie Bell játssza a 11 éves címszereplőt ebben a brit filmben, aki eltéved egy balettórára, és ott lenyűgözi az oktatót a táncban rejlő nyers tehetségével. A Billy Elliot egy megunhatatlan szívmelengető történet egy fiúról, aki végső soron − minden nehézség ellenére − csak táncolni akar.

​6. Fekete hattyú (2010)

A táncos filmeknek nem kell mindig energikusnak, vidámnak és fülbemászó dallamokokkal telinek lenniük. A Fekete hattyú egy sötét, rémálomszerű pszichológiai thriller. Natalie Portman játssza a hivatásos balett-táncost, Ninát, akinek élete a feje tetejére áll, miután a hatalmaskodó, de jóképű rendező elkezd nyomást gyakorolni rá. Mila Kunis alakítja a konkurenciát, de a történetben megjelenik az elnyomó anya is, aki a lányán keresztül éli meg az álmait.

​Kaliforniai álom (2016)

Ryan Goslingot táncolni látni maga a felhőtlen örömforrás. Mi több, a Kalifoniai álomban mindezt Emma Stone oldalán teszi. A film képeinek háttérben a régi Hollywood csillogása, előtérben pedig a sztárszínészek ámulatba ejtő lábmunkája. A legjobb filmnek járó Oscar-díjtól függetlenül is elnyerte a szívünket Damien Chazelle ezzel az epikus musicallel.


A figyelmetekbe ajánljuk