verscace medúza logó
Giphy

Amit eddig nem tudtál! 5+1 érdekesség a Versacéról!

Mindenki ismeri és szereti a Versace táskáit, cipőit, parfümjeit és ruháit, de kevesen ismerik az ikonikus és egyben tragikus divatbirodalom történetét. Ennek apropóján összegyűjtöttünk 5+1 érdekes tényt a Versacéról!


Ismerkedés a divattal

Bátran kijelenthetjük, hogy a Versace-testvérek a divatba születtek. Édesanyjuk sikeres szabó volt, saját kis birodalommal az olaszországi Reggio Calabriában. Gianni Versace itt dolgozott anyja tanítványaként, és itt tanulta meg a szabás- és formatervezés művészetét. Később pedig Milánóba költözött, hogy testvérei, Santo és Donatella segítségével megalapítsa saját luxusmárkáját, a Versace-t.

A rejtélyes logó 

Talán még azok is ismerik a Versace logóját, akik nem mozognak otthonosan a divat világában. Az összetéveszthetetlen Medúza fej, de miért pont ez?

Medúza egy görög mitológiai alak, aki arról volt ismert, hogy a haja kígyókból állt, s a szemei kővé változtatták az embereket. Állítólag Gianni Versace azért akarta Medúzát használni, mert pusztító szépségébe mindenki beleszeretett, így azt remélte, hogy ruhái is ugyanezt a káprázatos hatást fogják kiváltani.

Hírességekkel karöltve

Gianni Versace volt azon tervezők egyike, aki hírességeket hívott meg divatbemutatóira. A tervező jól ismerte Michael Jacksont, Madonnát, Stinget, Diana hercegnőt, Elton Johnt és még rengeteg világsztárt. Ezért úgy döntött, hogy a Versace marketingkampányaiban hírességeket szerepeltet, és meghívja őket a divatbemutatók első sorába. Hiszen mi lehetne ennél jobb reklám?

Az utolsó bemutató

Gianni utolsó show-ját meggyilkolása előtt egy héttel tartották a párizsi Ritz Hotelben. Majd 15 évvel a halála után Donatella ugyanitt rendezett divatbemutatót bátyja tiszteletére.

Több, mint divat

Gianni Versace saját kollekcióinak tervezése mellett színházi és filmes ruhatervezéseiről is ismert volt. Számos balett- és operaprodukcióhoz készített jelmezeket, gyakran a világhírű balettművész, Maurice Béjarttal együttműködve. Mi több, Béjart később, 2007-ben egy különleges balettel tisztelgett Versace előtt, amelyet halálának 10. évfordulójára írt.

Ez nem Verszacsííí!

A Vogue-nak adott interjújában Donatella Versace elárulta, hogy a legtöbb ember rosszul ejti ki a Versace nevet, már-már zavaróan. A nevük ugyanis nem „Versachee", hanem „Versach-eh".

(Luxity)

A figyelmetekbe ajánljuk