person using black and gray laptop computer

Valaki 120 millió dollárnyi kriptót lopott el

Az valamivel több, mint 38 milliárd forintnyi pénz.


Szerda este valaki több olyan kriptovaluta tárcából is pénzt vett ki, amelyek a BadgerDAO decentralizált pénzügyi platformhoz kapcsolódnak. A blockchain-biztonsági és adatelemző Peckshield szerint, amely a Badgerrel együttműködve vizsgálja a rablást, a hackertámadás során ellopott különböző tokenek értéke körülbelül 120 millió dollár. Az valamivel több, mint 38 milliárd forintnyi pénz.

Bár a nyomozás még folyamatban van, a Badger csapatának tagjai elmondták a felhasználóknak, hogy szerintük a probléma abból ered, hogy valaki rosszindulatú szkriptet illesztett be a weboldaluk felhasználói felületére. Minden olyan felhasználó esetében, aki interakcióba lépett az oldallal, amikor a szkript aktív volt, az elfogta a Web3 tranzakciókat, és beillesztett egy kérést, hogy az áldozat tokenjeit a támadó által kiválasztott címre továbbítsa.

A tranzakciók átláthatósága miatt láthatjuk, mi történt, miután a támadók lecsaptak. A PeckShield rámutat egy olyan átutalásra, amely 896 bitcoint vitt a támadó kasszájába, több mint 50 millió dollár értékben. A csapat szerint a rosszindulatú kód már november 10-én megjelent, mivel a támadók látszólag véletlenszerű időközönként futtatták, hogy elkerüljék a felfedezést.

Amint a Badger tudomást szerzett a jogosulatlan átutalásokról, szüneteltette az összes okosszerződést, lényegében befagyasztotta a platformját, és azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy utasítsák vissza a támadó címeire irányuló tranzakciókat.

(Forrás: The Verge)


A figyelmetekbe ajánljuk