Több mint húsz éve körözik azt a nőt, aki nem vitt vissza egy videókazettát
Photo by Chris Lawton on Unsplash
VHS tape lot

Több mint húsz éve körözik azt a nőt, aki nem vitt vissza egy videókazettát

Ideje mindenkinek átnézni a polcait.

Ha a szívünkre tesszük a kezünket, valószínűleg a legtöbbünk felejtett már el könyvtárból vagy videótékából visszavinni egy-egy könyvet vagy filmet. Az ilyen mulasztásnak azonban soha nem kerítettünk nagy feneket, pláne, ha már olyan régen történt, hogy biztos a kölcsönző is elfeledkezett rólunk.

Azonban lehet, hogy mindez óriási tévedés, és az országban ezrek sétálnak úgy az utcán, hogy évek óta körözés alatt állnak. A precedens értékű eset mostanában történt: Caron McBride pontosan így járt a napokban.

Történt ugyanis, hogy McBride új jogosítványt szeretett volna csinálni Texasban, mivel férjhez ment, akinek felvette a nevét.

Ott azonban közölték vele a hírt, amelyet senki nem szeretne hallani: Oklahomában évtizedek óta büntetőeljárás folyik ellene csalás vádjával.

A rend éber őrei az ügyet egészen 2000 márciusáig göngyölítették vissza, amikor egy videótékából McBride kivette Sabrina, a tiniboszorkány című sorozatot VHS-kazettán, de Sabrina soha nem került vissza. A kölcsönző hiába zárt be már 2008-ban, a lopásnak minősülő cselekedet tovább hömpölygött a rendőrség asztalán.

Minden bizonnyal McBride-ot soha senki nem akarta rabláncon elvezetni, mégis lett következménye az esetnek. Miután mindez Texasban kiderült, McBride Fox 25-nek nyilatkozta, hogy utólag már biztos abban, hogy számos munkalehetőséget a rendőrségi ügye miatt nem kapott meg, hiszen a rendszerben büntetett előéletűként jelent meg.

Slusszpoén hogy a Sabrina, a tiniboszorkány című klasszikust nem is ő vette ki akkoriban, hanem az előző élettársa, aki a tíz év körüli gyerekeinek kölcsönözte – McBride saját bevallása szerint soha nem is látott egy részt sem.

(Daily Star)


A figyelmetekbe ajánljuk