Legújabb koktélkreációnk a körte, a gyömbér, a vanília, a calvados és a prosecco ízeinek vérpezsdítően tökéletes elegye: a PearSecco. Édesszájú romantikusoknak kötelező darab!
Prosecco? Pearsecco!
Nyári mámor
Fotó: Talabér Géza / VinCE Magazin; Styling: László Ágnes
Következő kreációnk a körte, a gyömbér, a vanília, a calvados és a prosecco ízeinek vérpezsdítően tökéletes elegye: a PearSecco. Az alapanyagok hangulatát tekintve ugyan őszi-téli italnak gondolhatnánk, de bátran készítsük el bármikor, amikor kedvünk tartja.
Szükségünk lesz egy ujjnyi hámozott, felszelelt gyömbérre, egy kiskanál mézre, 2-3 dl körtelére és egy késhegynyi vaníliára, valamint 10 ml friss citromlére. Az alapanyagokat egy szószosedényben alacsony lángon addig melegítjük, amíg nem érezzük a gyömbér illatát. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy a folyadék ne forrjon fel. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.
Egy poharat rakjunk tele jéggel. Erre töltsünk először az elkészült fűszeres körteléből 40 ml-t, a calvadosból 30 ml-t, majd öntsük fel száraz proseccóval. Óvatosan keverjük fel az italt, majd aszalt körtével díszíthetjük.