Jobb hangulatban telik a futás, ha színes italokat kortyolgatunk közben.

Ha ránézünk a boltok polcain lévő különböző sportitalokra, akkor csak ritkán találkozunk átlátszó folyadékkal. Általában egy igazi színkavalkád közül kell választanunk; és mint kiderült, pusztán az ital színe miatt is nőhet a teljesítményünk.

A Westminsteri Egyetem kutatói először mérték fel, hogy milyen hatással vannak a folyadékok színei a sportteljesítményre. És mint a Frontiers in Nutrition tudományos folyóiratban megjelent eredmények bizonyítják, a rózsaszín italok akár 4,4 százalékkal is javíthatják a teljesítményt, pusztán azért, mert vidámabb a színük.

A EurekAlerten cikkéből kiderül, hogy a kutatásban a résztvevőknek 30 percet kellett a futógépen tölteniük egy számukra kényelmes, de egyenletes futótempóban. Az egyik csapat átlátszó folyadékot kapott, míg a másik egy pinket. Az érdekesség, hogy mindkét ital mesterségesen édesített és kalóriaszegény volt, így csupán rózsaszín ételszínezék volt a különbség köztük.

A kutatás eredménye végül azzal zárult, hogy a rózsaszín italt kortyolgatók 212 méterrel többet futottak, és 4,4 százalékot javult a teljesítményük. Őket nagyobb örömmel töltötte el a mozgás, mint az átlátszó csapatét.

Azaz pusztán az ital színe hatással volt a sportolókra – ez pedig a jövőben nagy segítség lehet rengeteg területen a szakértők szerint.

Friss

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mutatjuk, mit ehetsz és mit nem lefekvés előtt

Mindnyájunkkal megeshetett az, hogy éhesek maradtunk lefekvés előtt. Ezzel nincs semmi gond, hiszen késő este is ehetünk egészséges ételeket, de meg is előzhetjük az esti éhséget.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk