A tervezők nem szándékosan rakták a levegőbe, csupán csak ott volt hely.

London lett az első város a világon, ahol egy lebegő úszómedencét építettek. A House Beautiful cikkéből kiderül, hogy a „Sky Pool" már május 16-án használatba vehető lesz, közvetlen a megnyitója után.

A medence 25 méter hosszú és 3 méter mély, és a modern épületektől hemzsegő Nine Elms negyedében épült, hogy összekösse az Embassy Gardens nevű luxuslakópark két tetőszerkezetét. Az apartmanokkal, irodákkal és éttermekkel teletűzdelt lakó és üzleti komplexum az új amerikai nagykövetség szomszédságában épült.

A medencét 35 méter magasra építették, és a tervezőcsapat szerint olyan benne úszni, mintha repülnénk.

Maga a medence tervezése már 2013-ban elkezdődött, de akkor a fejlesztők még csupán arról beszélgettek, hogy hova rakják a komplexumon belül. Végül úgy döntöttek, hogy az elegendő hely biztosítása miatt a legjobb lesz, ha a világon először lebegő formában építik meg.

Mindezt egyébként csak és kizárólag az épületben lakók használhatják, akik az úszkálás mellé még a tetőtéren kialakított bárból és étteremből is fogyaszthatnak.

Érdemes megtekinteni a világ legmélyebb medencéjét is, amit tavaly adtak át: arról itt írtunk részletesen.


Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk