Észtország büszkeségével közös darabot adott ki a cég, a semmiben sem szokványos előadó pedig ezúttal sem szokványos dolgot alkotott.


Észtország büszkesége, Tommy Cash leginkább arról híres, hogy nagyon furcsa dolgokat csinál. Ez igaz a zenéjére, a klipjeire, a megjelenésére, gyakorlatilag mindennel vele kapcsolatban. Szóval amikor az Adidas megkereste, hogy a Superstar kollaborációs szériájukhoz tervezzen egy saját cipőt, a zenész sejthető volt, hogy valami furcsa dolog fog kikerekedni belőle.

Pontosan ez is történt. Cash ugyanis megtervezte a világ leghosszabb cipőjét. Hogy őt idézzük:

Amikor azt mondtam az Adidasnak, hogy meg akarom csinálni a világ leghosszabb cipőjét a közös munkánk eredményeként, azt mondták, hogy mi a halálról beszélsz te Tommy. De 5 hónappal később most itt tartunk.

Gyakorlatilag tervezett egy bohóccipőt pantomimoknak. Rendesen járni, a hétköznapokban használni ugyanis nem igazán lehet, vagy legalább is nem arra lett kitalálva. Csak arra, hogy hosszú legyen. Éppen ezért nem is készült sok darab belőle, a cég nem számít arra, hogy majd szétkapkodják és mindenki ilyenben fog járni. A limitált kiadású cipő elkészült darabjait szimplán szétosztották sorsolással a jelentkezők között.

(Forrás: Stereogum)


Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk