A Sony Vision-S 02 SUV nevű autó.
A kompakt Vision-S 02 SUV – amely a CES-en debütált ezen a héten –, az elektronikai óriás legújabb koncepcióautója.

Úgy tűnik, a Sony komolyan gondolja, hogy beszáll az elektromos autó-bizniszbe. A japán elektronikai óriás most mutatta be második akkumulátoros koncepciójárművét, a Vision-S 02 SUV-t a CES 2022-en. De nem ez volt az egyetlen Sonyval kapcsolatos hír, a japán cég ugyanis egy mobilitási részleget is indít.

A Vision-S 02 ugyan még csak prototípus, de már most úgy tűnik, hogy gyártásra kész. A kompakt SUV formáját és méretét tekintve is hasonlít a Tesla Model Y-ra. A kéttónusú színösszeállítás és az aerodinamikus 20 colos kerekek sokkal több karaktert adnak a járműnek, mint amit egy olyan cégtől várnánk, amely leginkább a tévékészülékeiről és audioberendezéseiről ismert.

Belül egy hatalmas, műszerfalat átfogó infotainment-képernyő található elöl, akárcsak elődjében, a Vision-S 01 szedánban. Választhatjuk a négyszemélyes elrendezést, amely két nagyméretű üléssel rendelkezik hátul, vagy a hétszemélyes elrendezést, amely két üléssel és egy háromszemélyes hátsó paddal rendelkezik a raktérben. Ez rengeteg ülőhely egy viszonylag kompakt járműhöz képest.

A SUV-t egy tisztán elektromos rendszer fogja hajtani, amely két motorral rendelkezik, amelyek egyenként 268 lóerő leadására képesek. A Sony semmit nem mondott a jármű akkumulátorának méretéről vagy hatótávolságáról, de azt elárulta, hogy az autó rengeteg csúcstechnológiával lesz megtöltve. Ezek közé tartozik egy rakás szenzor, amely a jármű 2. szintű vezetőtámogató rendszerét fogják segíteni. Van 5G-s csatlakoztathatóság is, amely lehetővé teszi a levegő feletti frissítéseket és a távoli működtetést.

Bár ez még csak egy koncepció, úgy tűnik, a jövőben valóban láthatjuk a Vision-S 02-t az utakon. Az elektronikai óriás bejelentette egy új részleg megalakítását Sony Mobility néven, amely a sajtóközlemény szerint „az EV-piacra való belépést fogja vizsgálni". Úgy tűnik, a vállalat ezt tényleg komolyan is gondolja, hiszen a Vision-S 01 már tavaly óta közúti tesztelés alatt áll.

A Tesla pozíciója ugyan még nincs veszélyben, de úgy tűnik, hogy hamarosan egy másik vállalatra is oda kell figyelnie.

Forrás: RobbReport

A figyelmetekbe ajánljuk