Bemutattak egy Bluetooth-hangszórót, ami korlátlan akkumulátor-üzemidővel rendelkezik

Bemutattak egy Bluetooth-hangszórót, ami korlátlan akkumulátor-üzemidővel rendelkezik

Érkeznek a Las Vegas-i CES kütyüi.

A svéd Exeger és a holland Mayht vállalata még a múlt hónapban jelentette be, hogy egy olyan hordozható Bluetooth-hangszórót kezdenek közösen fejleszteni, amely fény segítségével működik, és nem szükséges tölteni. A kütyüjük prototípusát be is mutatták a most tartott Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) rendezvényén.

Az Exeger az úgynevezett Powerfoyle nevű anyagot gyártja, amely a természetes fényt és környezetből származó fényt is képes energiává alakítani. A Mayht pedig a saját fejlesztésű Heartmotion nevű hangtechnika mögött áll. A vállalat állítása szerint a technikának köszönhetően olyan hangszórók készülhetnek majd, amelyek több mint tízszer kompaktabbak lehetnek más modelleknél anélkül, hogy a hangminőség vagy a basszus minősége romlana.

A TechCrunch szerint a Mayht meghajtóinak kevesebb energiára van szüksége, mint a hasonló eszközöknek, így a benne lévő napelemek elegendő energiaforrást jelentenek a hangszóró számára.

A hangszóró specifikációjával kapcsolatos részletek továbbra sem tisztázottak, például az, hogy a készülék felületének hány százalékát borítja Powerfoyle nevű anyag. Létezik már néhány fejhallgató, amely ezt a technológiát használja, köztük az Urbanista Los Angeles fejhallgatója.

Azt pedig csak találgatni lehet, hogy a hangszóró korlátlan akkumulátor-üzemidővel rendelkezik majd, mint ahogy azt a gyártó állítja.


A figyelmetekbe ajánljuk