A Radiohead frontembere abba írta a banda első lemezének dalszövegeit többek között.


Árverésre bocsájtottak egy régi A2-es méretű jegyzetfüzetet, ami 1992-ben Thom Yorke-é volt, a győztes licit pedig 5 ezer angol font, vagyis picivel több, mint 2 millió forint volt. Természetesen nem csak a zenész neve miatt fizettek ki ennyi pénzt, hanem zenetörténeti jelentősége miatt is.

A füzetben ugyanis találhatóak kis szkeccsek, akkordok és dalszövegek, amik végül a banda bemutatkozólemezén, a The Bendsen kötöttek ki. Vagyis a füzetben valamennyire végigkísérhetjük az album születését és Yorke kreatív folyamatát, meg az egésznek az időrendjét.

Az eladó egyébként az a férfi, aki 1992-ben a hangszereket adta kölcsön a Radioheadnek próbákhoz. Minden egyes próba előtt megérkezett a hangszerekkel, próba végén meg összeszedte őket és hazavitte. A jegyzetfüzet egy felújításnak köszönhetően került hozzá, a banda ugyanis azt mondta, mindent, amit talál utánuk takarítás közben a próbateremben, azt kidobhatja vagy megtarthatja. Yorke pedig otthagyta a jegyzetfüzetet. Valószínűleg senki se gondolta anno, hogy egyszer ennyit ér majd.

(Forrás: Dazed)


Friss

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Wikimedia

Európa egyik leggyakoribb lepkefaja képes akár 14 ezer kilométert is megtenni

A bogáncslepke akár 12-14 ezer kilométert is megtesz Afrika és Európa között kedvező időjárási körülmények esetén. Ez pedig a leghosszabb vándorlási útvonal, amelyet egy rovar megtesz.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 + 1 film, ami bizonyítja, hogy Meryl Streep bármilyen akcentussal képes játszani

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Meryll Streep generációjának legnagyobb színésznője, ezt pedig tökéletesen alátámasztja az a tény is, hogy a többszörösen Oscar-díjas művész szinte bármilyen akcentussal képes eljátszani szerepeit. A kételkedőknek mutatunk is gyorsan 4 + 1 példát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk