Újabb nagyszerű kisfilmmel jelentkezett a MÁV. A mozdonyt mindenki szereti, és évtizedek óta hibátlanul végzi a dolgát.

A MÁV pár hete indította a Vasparipák című sorozatát, ahol a a magyar vasúttörténet ikonikus járműveit mutatják be pár percben. Az első két videóban a magyar vasúttörténet egyik legkultikusabb dízelmozdonyát, a nyugati Nohabot, illetve a szintén dízelmozdony, ám szovjet Szergejt mutatták be.

A harmadik részben a mozdonyok láthatatlan igáslovát, az 1983-tól gyártott, 800 kilowattos villamos tolatómozdonyt ismerhetjük meg, amelyet a legtöbben csak Szöcskeként ismernek. A konstrukció olyan jól sikerült, hogy a majd 40 év alatt egyetlen egy darabot sem kellett leselejtezni.

A videóból kiderül többek között az is, hogy a Szöcske miért a magyar villamosmozdonyok egyik legjobb gyártmánya, és hogy pontosan miért is rajongják körbe a kisfilmben megszólalók a szerkezetet.


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk