Öt bizarr ajándék, amit a királyi család tagjai kaptak
Getty

Öt bizarr ajándék, amit a királyi család tagjai kaptak

Nem kötelező drágakövekkel lenyűgözni a királyi család tagjait.


Kitömött kacagójancsi

commons.wikimedia.org

Harry hercegnek három kitömött kacagójancsit valamint egy fedeles kávéscsészét ajándékozott a közönség egyik tagja 2017 júniusában, szingapúri és sydney-i körútja során. A madarak Ausztráliában őshonosak, feltehetőleg ezért eshetett erre a választás.

Kamu kard

Andrezej Duda lengyel elnök és felesége, Agata Kornhauser-Duda Vilmos hercegnek egy lovassági szablya másolatát adta 2017 júliusi látogatása során. Ráadásul a pár Kate Middletonnak még egy teáskészletet is ajándékozott. Az utóbbi pedig valljuk be kevésbé kreatív.

Bohóc szemüveg

commons.wikimedia.org

György herceg és Sarolta hercegnő 2016 szeptemberében két bohócszemüveget kapott egy kanadai lakostól, valamint egy babát, egy puzzle-t és cukorkát.

Vers

A hagyomány szerint egy brit költő minden királyi esküvő alkalmából új verset ír, így Andrew Motion 2005-ben Károly herceg és Camilla Parker Bowles (ma Cornwall hercegnéje) házassága alkalmából írta meg a Tavaszi esküvő című verset. A verset vegyes kritikák fogadták. Tekintettel a pár múltjára, néhányan úgy gondolták, hogy a „téli roncsot" és a „szív, amely elcsúszik" említő sorok nem voltak ízlésesek.

Egy tonna tőzeg

Amikor Károly herceg 1981-ben feleségül vette Diánát számos hagyományos ajándékot kaptak, köztük festményeket, ékszereket, egy óriási ágyat és egy art deco Cartier órát. Károly mezőgazdaság iránti érdeklődését a délnyugat-angliai Somerset egyik helyi falusi tanácsa felkarolta, és úgy döntöttek, hogy egy tonna kiváló minőségű tőzeget küld a hercegnek, amelyet a gloucestershire-i birtokán használhat fel.


(Mentalfloss)


A figyelmetekbe ajánljuk