Fekete pólós férfi étellel a kezében
Fotó: Kiosk

Meleg ételt a vendéglátósoknak!

Meleg étel a KIOSK Angyaltól

Május 13-án, a KIOSK Pest hetedik születésnapja alkalmából indult útjára a KIOSK Angyal, a KIOSK csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány közös társadalmi felelősségvállalási programja. A kezdeményezés a legnehezebb helyzetbe került, munkájukat elvesztett vendéglátósokat támogatja meleg étellel.


Fotó: Kiosk

A program Kamarás Adrienn, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátora és Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa vezetésével jött létre, és azoknak a vendéglátó szektorban dolgozóknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába állhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A KIOSK sajtóközleménye szerint a szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetőek lesznek majd a veszteségek, és sokan nem fognak tudni visszatérni korábbi életszínvonalukhoz, így az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés.

"A KIOSK csoport kivéreztetve küzd az életben maradásért, és a lehető legtöbb munkatársának megtartásáért. A márciusi bezárás óta saját futárszolgálatot indítottunk, webshopot, alkalmazást fejlesztettünk. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy menyire megfordult az iparágban a világ. Tudjuk, hogy sokan elveszítették a megélhetési forrásukat és élték fel az elmúlt két hónap alatt a megtakarításaikat.

A vendéglátásban dolgozók azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy mi támogassuk őket és visszaadjunk a sok boldog percből, finom falatból, amit köszönhetünk nekik.

A KIOSK Angyalban egyesül az alapítvány ereje a KIOSK és a Babel csapatával, hiszen együtt főzünk és juttatjuk el a melegételeket a támogatásra szorulóknak. Mi magunk is ezeket fogyasztjuk, nap mint nap munka közben, így elsőként teszteljük a fogásokat" - mondta Hlatky-Schlichter Hubert.


Négyezer adaggal indul a program

A program digitális felületén keresztül bárki gyorsan és egyszerűen járulhat hozzá a misszióhoz, illetve ugyanilyen gyorsan adhatja le jelentkezését a KIOSK Pest konyhájában készülő napi meleg ételre. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, az átvételi pontot az étterem biztosítja majd, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: szabadtéren, maszkban és kesztyűben lehet átvenni a napi ételadagot. A mozgásban vagy utazásban korlátozottak számára lehetőség lesz kiszállításra is, amelyhez a Pappas Autó Magyarország által biztosított flottát használhatják majd az önkéntesekből álló segítők, az Angyalok.

A KIOSK Angyal programjának beindítására a Segítő Angyal Alapítvány már elő is készített 4000 adag meleg ételre elegendő felajánlást, amivel a kilövés után azonnal el tud indulni a program. A kezdeti mennyiség biztosítása után minden támogatásra számítanak a szervezők, hogy minél több éhes vendéglátós jusson újra meleg ételhez a következő időszakban.

A figyelmetekbe ajánljuk