Kínai robotkutyáktól fél az internet
Katonai eszköz vagy hasznos fejlesztés?

Általában a Boston Dynamics háza táján hallhatunk különlegesebbnél különlegesebb robotokról vagy táncoló robotkutyákról, de úgy tűnik nem ők az egyetlenek, akik az utóbbi fejlesztésén ügyködnek. Egy kínai cég, a Unitree Twitteren tartott egy kisebb bemutatót az elkészült robotkutyáiból, ami alá találóan a Csillagok háború ikonikus zenéjét keverték.

Illik is bele:

a videóban ugyanis egy komplett kutyarobot-hadsereg kel életre, ami valahol tényleg ijesztő látvány.

Őket egyébként mesterséges intelligencia vezérli, amelynek köszönhetően rendkívül gyorsak a szerkezetek és még „önvédelemre" is képesek.

Megnyugtató hír, hogy az Aliengo nevű fejlesztés nem titokban bújt elő a semmiből, hiszen a Unitree már a tavalyi CES technológiai show-n bemutatta a robotkutyákat. A robotok 11,8 kilogrammot nyomnak és 2 óráig üzemképes töltés nélkül, de amire a cég a legbüszkébb: nagyjából 11,2 km/h-s sebességre képes.

A Twitteren annyira nem fogadták lelkesen a bemutatót a felhasználók: sokak szerint a cég katonai célokra használná fel a robotkutyákat, amit akár az USA ellen is bevetnének. A Unitree azonban mindezt tagadja, és kiemeli az eszköz tehercipelő hasznosságát is.

Sőt, a sok aggódó hozzászólás után előrukkoltak egy új videóval, ahol a robotkutyák szintén egy Csillagok háborúja-klasszikusra elevenednek meg, egészen más környezetben.


A figyelmetekbe ajánljuk