Egy sikeres, és egy kevésbé sikeres verseny után is hálásak a versenyzők – interjú
HG Media

Egy sikeres, és egy kevésbé sikeres verseny után is hálásak a versenyzők – interjú

Rebák Attilával, a Sugár Regatta-osztályban versenyző Rodi legénységének tagjával, illetve Olasz Mihállyal, az Oberon kormányosával beszélgettünk.


A versenyt nem tudták befejezni, mégis hálás a legénység

Rebák Attila, a Rodi kormányosa kissé csalódottan nyilatkozott nekünk, ugyanis elszakadt a vitorlájük reggel 7 óra körül Balatongyörök mellett. Rebák elmondása alapján kifejezetten jól indult a versenyük, jó szelük volt, de a ma reggeli kellemetlen incidens miatt fel kellett adniuk a versenyt, jelenleg is vízimentők irodája előtt várakoznak.

A „minden rosszban van valami jó”-effektus azonban most is érvényesült, hiszen Rebák szerint az őket kisegítő vízimentősök rendkívül segítőkészek és kedvesek voltak. A kormányos az interjú során kifejezetten kérte, hogy emeljük ki a nekik segítő szakembereket, akiket Máténak és Zénónak hívnak, és ezúton is nagyon köszöni nekik, hogy ilyen kedvesek voltak. Rebák azonban kiemelte, hogy a reggeli malőr nem szegte kedvüket, és jövőre újra elindulnak majd a Kékszalagon.

Célba érés és boldogság

Úszónyelven szólva a „vegyes zónában” készítettünk interjút Olasz Mihállyal, az Oberon kormányosával, ugyanis gyakorlatilag rögtön a partra lépése után vette fel nekünk a telefont. Kicsit fáradtnak és nagyon boldognak tűnt a beszámolója alapján:

Nagyon hosszúnak éreztem még úgy is, hogy történetünk egyik legjobb eredményét értük el a 74. hellyel. Elégedett vagyok, kifejezetten örültem, hogy végre volt szél, az elmúlt pár évben ugyanis ez eléggé hiányzott. Egyedül a keszthelyi bója körül volt egy nagyobb leállás, éjjel 11 körül értünk az öböl bejáratához, de csak hajnali 2-kor tudtuk elhagyni. Ezt leszámítva annyira jól ment, hogy nem is tudok felidézni kritikus pillanatokat. Célba érés után pezsgőt bontottunk, ami már el is fogyott.


A figyelmetekbe ajánljuk