férfi átölel nő vörös hosszú haj apró mesék

Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított Szilícium-völgyi filmfesztivál októberben online folytatódott, a díjazottak listáját a napokban hozták nyilvánosságra.


Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor még sokak számára ismeretlen a fronton szolgáló szeretteik sorsa. Ezt a zavaros időszakot használja ki önző céljaira a Szabó Kimmel Tamás alakította férfi, különböző hazugságokkal etetve az otthon maradottakat. Miután egy füllentése balul sül el, menekülnie kell, és egy erdő mélyi kunyhóban talál menedékre és szerelemre. A főhősnő szerepében Kerekes Vicát láthatjuk. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor karakterének férje hazatér a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje számos fesztiválon szerepelt már, és egy sor díjat el is hozott. Ahogy korábban megírtuk, Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját, az Izmirben tartott Balkán Panoráma Filmfesztiválnak pedig a fődíját nyerte el.

via 24.hu

A figyelmetekbe ajánljuk