Vonat helyett biciklire pattanhatunk Kalifornia egyik legszebb helyszínén
A kaliforniai Mendocino megyében található Redwood Nemzeti Park természeti kincseit fedezhetjük fel magunknak egy alternatív eszköz segítségével.

A helyszínen hosszú évtizedek óta vasúti közlekedés zajlik a legendás Skunk Train mozdonyaival, de már elektromos meghajtású, csendes, kétszemélyes vasúti kerékpárokkal is bejárható az erdő mélye. A látogatók az utazást a már régóta ott lévő történelmi síneken tehetik meg – a különbség annyi, hogy mindezt sokkal környezetbarátabb technológiával.

Instagram/Skunk Train

A szabadalom alatt álló kerékpárok könnyűszerkezetű, újrahasznosított anyagokból készültek, amelyek nagyrészt pedállal kell hajtani, de a szerkezet rendelkezik elektromos meghajtással is a dombos, nehezebb szakaszok miatt.

Az útvonal közben egy 50 perces pihenőre is megállhatunk, de gyalog is folytathatjuk tovább a túrát, ha úgy tartja kedvünk. Látnivaló van bőven: a park a világörökség része, és feladata a világon egyedülálló, csak itt élő parti mamutfenyők maradék példányainak megóvása.

Ahogy a Colossal oldala is írja, az új kínálat egy új tendencia az ökoturizmusban, és a jövőben hasonló szabadtéri, környezetbarát tevékenységek terjedhetnek majd. A Skunk Train sem véletlen tervezi kibővíteni az útvonalát, amelyet további fejlesztésekkel bővítene a jövőben.


A figyelmetekbe ajánljuk