​Street art alkotás Bejrútban

Egy belga non-profit szervezet a bejrúti robbanás után a művészvilág segítségére sietett. Mutatjuk, hogyan!


Segítség a bajba jutott művészeknek

A brüsszeli székhelyű Mophradat vezetője, a libanoni születésű Walid Raad, aki nagy támogatója az arab kultúrának, egy átlátható támogatási rendszert dolgozott ki, és szeretné felhívni partnereik és barátaik figyelmét arra, hogy a szervezeten keresztül támogathatják a bajba jutott művészeket és művészeti csoportokat.

„Minden beérkező támogatást egy az egyben a libanoni művészeti intézményeknek és alkotóknak utaljuk át, segítünk a kreatívoknak, a művészeknek, a gondolkodóknak, az egyéni és csoportos kezdeményezéseknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább tudjanak haladni és alkotni"

– nyilatkozta a Mophradat egyik szóvivője.

Banksy graffiti

Flickr / urban_data

A helyzet felmérése alapján kapnak támogatást

A szervezet kapcsolatban áll azokkal az egyénekkel és társaságokkal, akik igényt tartanának a támogatásra, és az elkövetkezendő hetekben felmérik, hogy kinek milyen hozzájárulásra van szüksége. Ha ez megtörtént, mindenki kiválaszthatja, hogy hova szeretne támogatást eljuttatni, és a Mophradaton keresztül ezt meg is teheti.

Raad szervezetén kívül egyébként a Libanoni Vöröskereszt, a libanoni élelmiszerbank, az Impact Lebanon, az Amel Egyesület, a Beit el Baraka és a World Vision UK nevű egyesületek fogadnak akár tárgyi, akár pénzbeli adományokat.

Forrás: The Art Newspaper

Szerző: Fülöp Luca

A figyelmetekbe ajánljuk