Jelek, amik arra utalhatnak, hogy ellenszenves vagy valakinek

Jelek, amik arra utalhatnak, hogy ellenszenves vagy valakinek

Ha nem vagy biztos abban, hogy valaki kedvel téged vagy sem, és nem kérdezheted meg tőle közvetlenül, akkor érdemes ezekre az apró jelekre ügyelni. Figyeld meg az illető gesztusait, apró mozdulatait, melyek sok mindent elárulhatnak.


Azt viszont nem árt megemlíteni, hogy ezek a "jelek" nem mindig igazak. Ugyanis vannak szociális szorongással, illetve különféle mentális problémákkal küzdő emberek, akiknek testbeszéde olykor tévesen közvetítheti azt, hogy ellenszenvet éreznek irántunk.

Nyak vakargatás

A nyak megérintése sokszor jelent bizonytalanságot, sőt sokszor a kacérkodás egyik formája is lehet, amennyiben viszont egy normális beszélgetésről van szó, ahol nem lehet szó flörtről, jobb, ha figyelsz. Különösen akkor, ha az illető a nyakát a vállai közé húzza, ez titokban ugyanis azt jelenti, hogy nem értenek egyet veled, vagy nem mondják el a teljes igazságot.

Lábak iránya

Ha a beszélgető partnered nem fektet túl sok energiát a beszélgetésbe és rád, akkor nagy eséllyel a másik irányba helyezi a lábait, mint amerre ülsz. Általában a lábbal együtt a törzs is megfordul, ezek az emberek szinte készek arra, hogy ott hagyják a beszélgetést.

Hamis mosoly

Felismerhető egy hamis mosoly. Csak figyelj az ajkak szögére és a szem körüli ráncokra. A mosolynak két fajtája van, ami tudományosan bizonyított. Az egyik típusnál csupán néhány izom mozgása okozza szánk széthúzódását, ez a műmosoly. Ezzel szemben a Duchenne-mosoly során megemelkednek az arcvonalak, és kis ráncok képződnek a szemek sarkában. Ezek olyan izmok, amiket tudatosan nem tudunk mozgatni. Tehát, amikor valaki tényleg nevet a vicceden, akkor vonalak, apró ráncok láthatók a szem körül.

Távolságtartás

Ez azért magáért beszél. Ha valaki feltűnően arra törekszik, hogy fizikailag minél távolabb legyen tőlünk, az általában az érzelmi távolságtartás lemodellezése. Természetesen minden embernek szüksége van személyes térre, de ha megfigyeljük, könnyen észrevehetjük, hogy milyen az, amikor valaki szándékosan elkerüli a közelségünket.

A beszélgetés

A párbeszédek milyensége is könnyen elárulhatja az illető érzéseit irányunkba. Egyszavas válaszok, a gesztikuláció és beleélés nélküli beszéd, amikor a karok leginkább összekulcsolva simulnak a testhez. Ha esetleg egy széken vagy fotelben ül az ülőhely karfáján tartja a kezét, sőt akár látványosan szorítja is azt.

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk