A DFC Intelligence közzétette a legújabb videojátékosokról szóló jelentését, a számok megdöbbentők.


A legtöbb embernek van kellő mennyiségű szabadideje, hogy valamilyen formában játsszon akár az otthonában, akár munkába menet a telefonján vagy más eszközön.

A DFC Intelligence nevű, a játékok piacát mérő cég az év közepétől készített egy kutatást. Ez alapján a világon közel 3,1 milliárd ember játszik valamilyen digitális játékkal. A legnagyobb növekedést a telefonos játékok mutatták: másfél milliárdnyian kifejezetten a mobiljukon szórakoztatják magukat.

Szinte ugyanennyien gyepálják a számítógépet (1,49 milliárd), de közülük sokan telefonon is ugyanezt teszik.

Ami meglepő, hogy a gamerek körülbelül 8 százalékát teszik ki a csak konzolon játszó játékosok, viszont magasan ők költik a legtöbbet a játékpiacon.

DFC Intelligence

A mobilos gamerek felét Ázsia adja, és a kontinensről 1,42 milliárd ember vásárol vagy fizet be játékokra, Európában ez a szám 668 millió.

Országokra lebontva nem meglepő, hogy a PC-s gamerek java Kínában található: csak az országban 300 millióan játszanak számítógépen. Őket követi jócskán lemaradva India, Ororszország, majd az USA.

Friss

Az emberi méltóság, és ami mögötte van

Az emberi méltóság elvitathatatlan tisztelet, ami azért jár nekünk, mert emberek vagyunk. Honnan ered, mi a történelme? Cikkünkből kiderül.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk