jackie kennedy

Hat szépségápolási tipp, amire Jackie Kennedy esküdött

Jackie Kennedy egészen a hatvanas évek óta a világ egyik legkedveltebb és legismertebb szépségikonja. A hatvanas-hetvenes évek dús hajkoronája, a vastagabb szemöldök, a túlméretezett napszemüvegei és pillbox kalapjai örökre bevésték magukat a divattörténelembe. Most pedig összegyűjtöttük a szépségápolási rutinját, arcápolási praktikáitól kezdve a pezsgő a diétáján át kedvenc parfümjéig.


Bőr

Jackie O legnagyobb megmentője a sztárok bőrgyógyásza, a magyar származású Erno Laszlo volt, aki Marilyn Monroe arcápolás rutinjáért is felelt. Így nem csak a szőke szexszimbólum praktikáit, hanem az egykori first lady bőrápolási rutinjáról is sokat tudhatunk meg a fennmaradt 1963-as archív dokumentumokból, amelyek a New York-i Sminkmúzeumba kerültek.

Laszlo tanácsa az volt, hogy kerülje a túlzott olaj vagy krém felvitelt, egyrészt azért, hogy megelőzze a mitesszerek és pattanások újbóli kialakulását, másrészt pedig azért, hogy egyúttal megszabaduljon a dudorjaitól, amelyektől szenvedett.

Két terméket használt a legtöbbször, az egyik az Erno Laszlo-féle Phelityl Oil volt, ami tulajdonképpen egy tisztítás előtti olaj, amely a smink és a napi szennyeződések lemosására szolgált, valamint a Light Controlling Lotiont, ami egy gyengéd hámlasztó tonik. Mindkét termék a mai napig elérhető az üzletekben.

Haj

Az egykori first lady haja talán minden idők egyik legikonikusabb frizurája, de lássuk be, ez az óriási, tupírozott hajkorona nem volt természetes. Rengeteg hajformázó eszköznek, csavaróknak és hajlaknak volt köszönhető a legendás megjelenés, ám ezek mellett tudatosan ügyelt az ápolására is. Különféle olajakat a használt hajvégekre – leginkább levendulaolajat –, hogy megőrizze frizurájának egészségét.

Szemöldök

Jó pár évvel azelőtt, hogy Brooke Shields debütált volna a Kék lagúnában, Mrs. Kennedy az erős szemöldök mellett tette le a voksát, ami mellett egész életében kiállt. Ha el akarod sajátítani a Jackie-szemöldököt, győződj meg róla, hogy a szemöldököd mindig kitöltött és elegyített, illetve élesen ívelt és rendezett.

Rúzs

Az egyébként minimális sminkje ellenére sosem zárkózott el az élénk rúzsoktól, amelyeket szívesen igazított a ruháihoz.

Parfüm 

Jackie is kiválasztotta a kedvenc illatát, akár csak Diána hercegné, amelyet hosszú éveken keresztül viselt. Ez pedig nem volt más, mint az 1879-ben alapított francia luxusparfümériától, a House of Krigler-féleLovely Patchouli 55. Ez az érzéki borostyán, bergamott, pacsuli és bőr jegyeivel készült parfüm volt a favoritja.

Diéta

És végül, de nem utolsósorban különleges étrendet is vezetett, amelynek köszönhetően mindig csúcsformában volt.

Hogy nézett ki egy átlagos napja az étkezését tekintve?

Reggelire általában két főtt tojást evett, ebédre sült marhahúst és túrót, vacsorára pedig orvosi vízitorma salátát, olykor almát. Ám e szigorú étrend mellett lemondott sokszor a vízről is egy isteni ital kedvéért: a pezsgőért.

(Vogue)

A figyelmetekbe ajánljuk