koktel naranccsal
Fotó: Fábio Alves / Unsplash

Itt vannak az első boros hibrid italok

Az Y generáció tagjai folyamatosan vágynak a felfedeznivalókra, ám éppen ezért egyre nehezebb nekik újat mutatni. Két pincészet most mégis megpróbálja a szinte lehetetlent az úgynevezett hibrid alkoholos italok piacra dobásával.Vörösbor, kávéval

coffee shiraz

Az 1843-ban alapított és a legnagyobbak között számon tartott Lindemans borászat a Coffee Shiraz érkezését jelentette be a nemrégiben. A borospalack csomagolás alapján sima bornak is gondolhatnánk, ám az ital 100% kolumbiai arabicából készült, hidegen csepegtetett kávé (cold brew) és egy közepes testű shiraz vörösbor titkolt arányú keveréke.

A visító malac: gin, rozé ízesítéssel

A cégcsoport másik üdvöskéje, a 2010-es indítása óta bevallottan a fiatalokat célba vevő Squealing Pig (magyarul: a visító malac), ha lehet, még merészebbet húzott. Ők a ginnel játszottak, így született meg a Squealing Pig Rosé Gin italuk.

„A Squealing Pig márka alatt mindig is szerettük volna kicsit eloszlatni a bort övező, olykor misztikus felhajtást"

– jelentette ki a bemutató kapcsán Ben Culligen, a Treasury Wine Estates marketing igazgatója. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, igazából mindkét új termékkel erre tesznek kísérletet. Már csak az a kérdés, a fogyasztók mit fognak szólni mindehhez.

A figyelmetekbe ajánljuk