Óriási siker Írország első alkoholmentes kocsmája
A hír hallatán fél Írország kiröhögte az ötletgazdát, végül neki lett igaza.

Írország történelme lényegében szöges ellentétben áll az alkoholmentes sörök világával, Vaughan Yates mégis kitalálta, hogy beszáll az egyre népszerűbb alkoholmentes bárok piacába. A Haszon Magazin írta meg az üzletember történetét, aki 2019-ben megalapította Dublinban a The Virgin Mary (Szűz Mária) nevet viselő kocsmáját, amelyet úgy hirdetett, mint Írország első alkoholmentes csehója.

Ugyan minden a siker ellen szólt, két év után mégis remekül megy a biznisz. Nemhogy remekül:

hamarosan az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában is terjeszkedni fog Yates.

Az utóbbi időben egyre több influenszer reklámozza a felelősségteljes alkoholfogyasztást, és egy józanságot népszerűsítő mozgalom is elindult sober curious néven. Vaughan Yates azoknál talált be igazán, akiknél a kocsmai hangulat kifejezetten vonzó, mégse alkoholos italok mellett töltenék el ezt az időt.

Ahogy a Haszon írja, Yates elmondása szerint a Virgin Mary kifejezetten népszerű a lányok körében, akik nagyobb biztonságban érzik magukat, mint a tradicionális kocsmákban. A Virgin Mary kínálatában megtalálhatók alkoholmentes sörök, borok és koktélok is.

A kocsma 2019-ben elnyerte a leginnovatívabb bárnak járó díjat is és a Virgin Mary működése során már több mint hárommillió dolláros, azaz közel egymilliárd forintos bevételt könyvelhetett el.

A Közel-Keleten pedig minden bizonnyal még nagyobb népszerűségnek fog örvendeni az alkoholmentes kocsma a térség szigorú alkoholtilalmai révén. Connolly, a Virgin Mary társalapítója hozzátette, hogy amellett, hogy az alkoholmentes kocsmáknak mindenhol van létjogosultsága, a hasonló helyek alternatívát nyújthatnak az éppen az alkoholizmusból kigyógyulni akarók között is, akiknek hiányzik a kocsmázás és az alkoholos italok íze.

A Virgin Mary legújabb üzlete nyár végére már üzemképes lehet Abu Dhabi-ban is.


A figyelmetekbe ajánljuk