Új-Zélandi magyar étterem rendez jótékonysági vacsorákat a Gléda vendéglő javára, akik ezzel anyaotthont is támogatnak.

A GLÉDA vendéglőt alig két éve, nyolc év közös tervezgetés után nyitotta meg Deli János vendéglős és Kerekes Sándor séf Óbudán, a Mikoviny utcában. Hitvallásuk szerint klasszikus, családi vendéglőt visznek Krúdy hazájában, a régi ízeket klasszikus konyhatechnológiával ötvözve. Elkötelezetten magyar alapanyagokat használnak és professzionalizmusra törekednek, hiszen az a céljuk, hogy a törzsvendégeiket éveken, évtizedeken keresztül megtartsák.

Az óbudai GLÉDA vendéglő tulajdonosai rengeteg sorstársukhoz hasonlóan bezárni kényszerültek az éttermüket és hónapok óta a túlélésért küzdenek. Régi barátjuk, az ANZIL Hungarian Restaurant &Deli-t üzemeltető László András felismerve a helyzetet, pénzzel szerette volna őket támogatni – ám Deli János és Kerekes Sándor, a GLÉDA tulajdonosai úgy érzik:

adományok helyett, a kollégáikkal együtt végre dolgozni szeretnének.

Paskó Zsolt

Pár órányi közös gondolkodás után megszületett a döntés: az Új-Zélandon, a Kapiti Coast-on üzemelő ANZIL étterem a hagyományosan legforgalmasabb napnak számító, szombati vacsoráinak bevételéből rendszeresen az óbudai GLÉDA vendéglőnek utal egy jelentős részt. Deli János és Kerekes Sándor pedig ebből a forrásból alapanyagot vásárolnak, és heti rendszerességgel 80-100 adag ételt készítenek és szállítanak az óbudai anyaotthon részére, így legalább pár napnyi munkát és plusz pénzt tudnak biztosítani a kollégáiknak.

Paskó Zsolt

Ahogy meghallottuk László András barátunk ajánlatát, azonnal tudtuk, hogy mi nem eltenni szeretnénk a pénzt, hanem meg akarunk dolgozni érte. Mivel óbudai családi vendéglőként határozzuk meg az éttermünket, egyértelmű volt, hogy egy helyi intézmény szeretnénk támogatni ezzel. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata pedig egy napon belül segített megtalálni az erre leginkább rászoruló intézményt. Az anyaotthonban a kisgyermekeikkel, egyedül menekülni kényszerülő édesanyák kapnak szállást és segítséget egy átmeneti időre – élelmiszert viszont nem tudnak nekik biztosítani, így a főztünk a legjobb helyre kerül majd."

– meséli Deli János.

Az ANZIL étterem mellett évek óta európai és magyar delikát termékek forgalmazásával, saját, magyar recept szerint készülő kolbászok és szalámik értékesítésével is foglalkozunk és a catering cégünk is piacvezetőnek számít a környéken – ezért engedhetjük meg magunknak, hogy a legerősebb napunk bevételének 35%-ával a Glédát és rajtuk keresztül az anyaotthon támogassuk."

– mondja László András, aki 4 éve költözött Új-Zélandra.

Nálunk is volt teljes zárás, de sokkal rövidebb ideig tartott és egészen más szabályok szerint ment. A barátaimon keresztül látom, hogy mi történik a magyar vendéglátással és nem tudtam tétlenül nézni ezt a helyzetet."

Paskó Zsolt

Az óbudai és új-zélandi közös jótékonysági akciót egyelőre két hónapra tervezik a tulajdonosok – a folytatás attól függ, hogy a vendégek körében mennyire lesznek népszerűek a jótékonysági vacsorák és az adománygyűjtő akció.

Április közepére pedig reményeik szerint a GLÉDA már a saját bevételeiből is tud alapanyagot venni és fizetést adni a kollégáinak.

A figyelmetekbe ajánljuk