Készítsünk krémet pisztáciából!


A pisztácia nagyon értékes az olajos magvak között, hiszek omega-3 és omega-6 zsírsavakat tartalmaz.

A pisztáciakrém egy olasz finomság, de mi is könnyen elkészíthetjük, csak néhány összetevőre lesz szükségünk hozzá:

  • 100 ml olívaolaj
  • 80 gr cukor
  • 200 gr sűrített tej
  • 250 gr natúr pisztácia

A recept négy főt szolgál ki, elkészítési ideje pedig 15 perc.

Az elkészítéshez hámozzuk meg a pisztáciákat, majd helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire és süssük őket 190 Celsius-fokon 10 percig. Amikor kihűltek, tegyük őket egy aprítógépbe a többi összetevővel együtt és aprítsuk le. A krémet fogyasztás előtt érdemes hűtőbe tenni néhány órára.

(Forrás: Sóbors)

A figyelmetekbe ajánljuk