A caprese egy kevés összetevőből készülő olasz fogás, amely tökéletes választás lehet nyári estékre.
A tésztasaláta zöldségekkel a legfinomabb. A legjobb, ha szezonális hozzávalókkal dobjuk fel a fogást.
Nyáron ajánlott a sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, a zsírosabb ételek kerülése mellett. Így feltölthetjük szervezetünket a téli időszakra.
A caprese saláta egy egyszerű fogás, ami vacsorára is tökéletes.
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
- 10 darab koktélparadicsom
- 250 gramm mozzarellagolyó
- ízlés szerint bazsalikomlevél
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés
A tésztasaláta elkészítése csupán fél órát vesz igénybe.
1. Először főzzük a tésztát al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni.
2. Amikor már hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat.
3. Ezután csurgassunk rá balzsamecetet.
4. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
5. Tegyünk rá bazsalikomleveleket.
(Forrás: Só Bors)