caprese saláta

A caprese egy kevés összetevőből készülő olasz fogás, amely tökéletes választás lehet nyári estékre.


A tésztasaláta zöldségekkel a legfinomabb. A legjobb, ha szezonális hozzávalókkal dobjuk fel a fogást.

Nyáron ajánlott a sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, a zsírosabb ételek kerülése mellett. Így feltölthetjük szervezetünket a téli időszakra.

A caprese saláta egy egyszerű fogás, ami vacsorára is tökéletes.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 250 gramm mozzarellagolyó
  • ízlés szerint bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés

A tésztasaláta elkészítése csupán fél órát vesz igénybe.

1. Először főzzük a tésztát al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le. Hagyjuk kihűlni.

2. Amikor már hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat.

3. Ezután csurgassunk rá balzsamecetet.

4. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

5. Tegyünk rá bazsalikomleveleket.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk