black smartphone showing icons with icons

Elásta a csatabárdot az Instagram és a Twitter

A két gigantikus közösségi média platform 9 év hadakozás után döntött inkább az együttműködés mellett.


Valamikor még réges-régen ha Twitteren megosztottál egy Instagram-linket, akkor a rövid szöveges platform generált neked egy kis előnézet fotót a posztból. Szóval mielőtt megnyithattál volna valamit Instagramon, láthattad, hogy mit fogsz megnyitni. Aztán az Instagramot felvásárolta a Facebook, ami igen komoly versenytársat látott a Twitterben, úgyhogy ezt a funkciót kvázi letiltatta.

Szóval 2012 óta ha valaki megosztott Twitteren az Instáról, akkor csak egy kis linket lehetett látni a tweetben, előnézet nélkül. Ez nem volt jó senkinek igazából, készültek különböző, felhasználók által készített extensiomök is, amivel megpróbálták visszacsinálni, de ezek idővel mind megszűntek működni.

Most viszont végre 9 év ellentét után úgy döntöttek, hogy inkább együttműködnek egy jobb internetért. Na nem ez volt a céljuk, de ez az eredménye a felhasználók számára. Az Instagram ugyanis stílusos módon a Twitter-profilján jelentette be, hogy annyi év szünet után visszatérnek a kis előnézetek az utóbbi platformra.


A figyelmetekbe ajánljuk