Inspiráló gondolat gif színátmenetes háttérrel

Régóta tudjuk, hogy a kevesebb, néha több, de azt csak maga Giorgio Armani, az olasz divatpápa tudja megfogalmazni ilyen elegánsan, hogy mi is az az elegancia.


Légy emlékezetes!

Id\u00e9zet Giorgio Armani olasz divattervez\u0151t\u0151l

Idézet az olasz divattervezőtől

Hamu és Gyémánt

Idén 86 éves lesz az olasz divattervező, Giorgio Armani, aki 1975-ben alapította meg saját nevét viselő divatházát. Íme 3 + 1 érdekesség a vörös szőnyegek valódi sztárjáról.

Nem mindig a divat érdekelte

Giorgio Armani olasz divattervez\u0151

Idén ünnepli 86. születésnapját az olasz divattervező

Giorgio Armani

Már 41 éves volt, amikor megszületett az Armani márka, így előtte jócskán volt ideje kipróbálni magát másban is. Eredetileg orvosnak készült (három évig tanult az orvosi egyetemen), később pedig katonai szolgálatot is teljesített, mielőtt rájött volna, hogy mi az igazi hivatása.

Fő az egészség!

Giorgio Armani egyik modellj\u00e9vel

Giorgio Armani egyik modelljével

Giorgio Armani

Armani úr rendkívül egészséges életet él, ami abból is fakad, hogy fiatal korában testépítő volt. Mai napig rendszeresen sportol, vegetáriánus és nem fogyaszt alkoholt. Nem csoda, hogy ő volt az első, aki úgy döntött, hogy nem alkalmaz csontsovány modelleket a divatbemutatóin.

Filmes siker

Richard Gere Armani kab\u00e1tban cigarett\u00e1val

Richard Gere az Amerikai dzsigolóban, Armani ruháiban

esquire.com

Karrierje során több mint 200 filmhez tervezett kosztümöket, így futott be az amerikai piacra is. Míg a 80-as évek előtt már ismert volt a neve Európában, az Egyesült Államokban csak az 1980-as Amerikai dzsigoló után lett népszerű. A filmezés olyannyira közel áll a szívéhez, hogy saját bevallása szerint, ha újrakezdhetné, nem divattervező, hanem filmrendező lenne.

A jótevő

A koronavírus-járvány olaszországi megjelenése után az Armani divatház az elsők között állt át maszkok és orvosi védőruházat gyártására, emellett a divattervező 1,25 millió euróval is segítette a kórházak működését.

Forrás: theguardian.com

A figyelmetekbe ajánljuk