A Havana Lyceum Orchestra kubai utcákon szambázott végig, miközben klasszikus Mozart dallamokat játszottak, újító formában.


A zenekar legújabb albumához készített videókat még januárban, Havanna utcáin, és ez alkalomból újragondoltak egy klasszikust: Mozart Horn Concertojának Allegroját játszották tüzes, kubai dallamokkal megtűzdelve.

Zenei flashmob

A Rondo alla Mambo névre keresztelt darab és annak előadása ráadásul egy flashmob volt: az utcákon sétáló és nézelődő turisták és a házak előtt ülő vagy az erkélyen beszélgető helyi lakosok közé teljesen váratlanul vonultak be a zenészek kürtökkel, hegedűkkel és egyéb hangszerekkel.

A különleges feldolgozás célja az volt, hogy az emberekhez közelebb hozzák Mozart zenéjét, különösképp a kürtre íródott darabokat. Ezért is tartott velük egy elismert brit kürtművész, Sarah Willis, aki korábban már járt Havannában és találkozott is a zeneszerző egy szobrával valahol a régi városrészben. Ekkor hallott is valakitől egy megjegyzést arról, hogy Mozart milyen jó kubai lett volna. A kész videó arról árulkodik, hogy a karibi hangulat mindenkit meggyőzött: kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték a rögtönzött utcai koncertet.

Friss

Számos megoldás létezik kövér kedvenceink lefogyasztására

Az Egyesült Királyságban tartott kutyák több mint 50-, a macskák körülbelül 40 százaléka túlsúlyos vagy elhízott az Állateledel-gyártók Szövetsége (Pet Food Manufacturer Association) felmérése szerint – írja a Haszon Magazin.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk