A lélegzetelállító helyszínen 1892-ben építettek nyomvonalat.A legjobb élményvonatozások közül is kiemelkedik (és nemcsak a tengerszint feletti magasságával) a Brienz–Rothorn-vasút a svájci Alpokban. Ennek alátámasztására mindjárt nézzük is meg, mit látunk az ablakból:

A Brienzi-tó partjáról jutunk el a Brienzi Rothorn nevű csúcsig: utunk 7,6 kilométere alatt 2244 méteres tengerszint feletti magasságba emelkedünk. Svájc negyedik legmagasabb vasútvonalán utazunk, de az igazi különlegessége nem ez.

Mások így látnak bennünket és a szerelvényünket közelről és madártávlatból:

A Brienz–Rothorn-vasútvonalat 1892-ben adták át, ami akkor is hihetetlen, ha tudjuk, az 1800-as évek végén már járt földalatti is Európában – a mi „Kisföldalattink". Svájcban itt és így vonatozni azért is egyedi élmény, mert a helyi gyakorlattól eltérően ez a vasútvonal nem villamosított, helyette gőzmozdony küzd meg az alpesi emelkedővel, a fogaskerekek segítségével.

Így látja mindezt a mozdonyvezető:

Friss

Augusztusban jön Lorde új lemeze

Solar Power lesz a címe, akárcsak az új számának, ami nemrég jött ki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk