kutya egy férfi ölében egy hídon fekete barna fehér keki színű kabát borosta jóképű világosbarna haj

Nem kellett sokat várni, máris előrukkoltak egy telefonos alkalmazással, amely segít a lakóhelyünk körüli 500 méteres körzetben maradni kutyasétáltatás közben.


A hazánkban élő több mint 3 millió kutyás állampolgár megsegítésére fejlesztette ki Müller Zsolt informatikus azt a térképet, amely egy 500 méter sugarú kört rajzol a kiindulási pontunk körül. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy erre a linkre kattintva beírjuk a címet, ahonnan sétálni visszük a kutyát. Ezt követően kirajzolódik a kör, amelynek határain túl már büntetésre számíthatunk.

A múlt szerdán hatályba lépő kijárási tilalom első éjszakáján mindjárt öt kutyást megbüntettek távolságtúllépés miatt. A kormányrendelet szerint ugyanis este 8 óra után a gazdik csak úgy sétáltathatják kis kedvencüket, ha lakóhelyük fél kilométeres körzetében maradnak.

Az ezt segítő térkép elkészítéséhez Müller Zsolt ingyenes Google API kulcsot használt, így az alkalmazás naponta mindössze pár-tízezer kérést képes kiszolgálni. A napi limit elérését követően másnap lehet újra próbálkozni.

via Qubit.hu

A figyelmetekbe ajánljuk