Generációk nőttek fel az egyik legnépszerűbb hazai rajzfilmsorozaton, a Mézga családon. A főszereplő hangja, Harkányi Endre színművész tíz éve, 2010-ben kapta meg a Kossuth-díjat. Az évforduló kapcsán legendás alakítására emlékezünk.


Ne is figyelj oda, mit mond egy főokos!

Mézga Géza vagyok, nem lopom a napot, de nyakamon a csacsika család – énekli a Mézga család feje az 1968-ban bemutatott nagy sikerű sorozat főcímdalában.

A rajzfilm nemcsak a 70–80-as években volt sokak kedvence: 2004-ben újra képernyőre került, és több mint félmillióan nézték Európa-szerte. A sikerhez nagyban hozzájárult Romhányi József szövege, aki állítólag abba is beleszólt, kik adjanak hangot a karaktereknek.

Előbb a hang, utána a karakter

Romhányi József javasolta Géza szerepére Harkányi Endrét, aki ebben az időben már a Vígszínház elismert művésze volt. A munkafolyamat a mai eljárásokhoz képest fordítva zajlott: előbb felvették a színészek hangját, majd azokhoz igazítva rajzolta meg Nepp József a figurákat, akiknek köszönhetően ma is szárnyal a kedv, mint a kacsamadár!

Youtube

Friss

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk