Így készült a L’ecsó szinkronja – 10 internetes cool dolog a múlt hétről
Giphy

Így készült a L’ecsó szinkronja – 10 internetes cool dolog a múlt hétről

Újabb hét, újabb érdekességek. Megtudhattuk, hogy az ételhulladéknak vélt maradékokból isteni finomságokat készíthetünk, illetve megismerhettük az 50-es évek egyik legőrültebb német sportját, de persze ez nem minden!


1. L'ecsó és a hangok

Egy-két hangszer, néhány hétköznapi eszköz és máris elkészült a világ egyik leghíresebb animációjának, a L'ecsónak a szinkronja.

2. A tévézés jövője?

A C SEED büszkén mutatta be forradalmian új tévéjét, amely technológiáját és dizájnját tekintve is egészen szokatlan. A reklámban láthatjuk, ahogy a készülék egyszerűen kiemelkedik a padlóból, majd a többszörösére nyílik ki a képernyője.

3. Fald fel a világot 1 dollárért!

Virtuálisan elutazhatunk a világ legismertebb városaiba, ahol körülbelül 1 dollár értékben megkóstolhatjuk a környék legismertebb utcai finomságait.

4. A hangok világa

„Egy átlagos nap hangtervezőként"

– akár ez is lehetne annak kisfilmnek a címe, amely a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon több díjat is bezsebelt. Az Oliver Holms rendezte alkotásban végig követhetjük, ahogy egy divatfilmnek készít hangot egy szakember.

5. Az utolsó egyed

A pikkelyestorkú mohó Hawaii szigetekhez tartozó Kauai szigetén volt őshonos madárfaj, 1987-ben azonban kihalt az utolsó hím egyed is. A felvételen hallhatjuk, ahogy a nőstény madarakat próbálja magához csalogatni, de hiába.

6. Ételhulladéknak vélt finomságok

Nem is vesszük észre, sokszor mennyi ételhulladékot halmozunk fel. Ezekből akár isteni finomságokat is készíthetnénk, erre bizonyíték legalábbis a Tasty egyik videója.

7. Lelepleződött rejtély

Wikimedia

Több mint 100 évig tartotta bizonytalanságban a kutatókat a világhírű festmény rejtett üzenete. Ám pár héttel ezelőtt kiderült a művész, Edvard Munch maga írta rá Sikoly című képére, hogy

„csak egy őrült festhette".

8. Legveszélyesebb sport a világon

Talán nem sokan mernék bevállalni ezt a már őrültségnek számító attrakciót. 1955-ben, a versenyben résztvevő bátor síelőket nagy sebességgel haladó autók és motorkerékpárok vontatták Németországban.

9. Vicces fotók a Viktoriánus korból

Ha rápillantunk egy viktoriánus kori képre, észrevehetjük, hogy szinte soha senki nem mosolyog. Mindenkinek túlságosan komoly és szomorú a tekintete, úgy tűnhet, mintha az 1800-as években az emberek egyszerűen nem tudtak volna szórakozni. De ahogy ez a ritka fotó is bizonyítja, ez nem így volt.

10. 110 év középiskolái

110 év alatt óriási változásokon ment keresztül a világ, ezzel együtt pedig a középiskolák is. A fiatalok öltözködése, viselkedése teljesen átformálódott, amelyet ez a tízperces videó remekül bemutat.

A figyelmetekbe ajánljuk