Mára már a 60 év felettiek hetven százaléka rendelkezik internettel az otthonában, nagyjából a felük asztali számítógépen, másik felük pedig laptopon szörföl a világhálón. Mégis, mindössze 16 százalékuk intézte online az ajándékvásárlást a koronavírus-járvány ellenére.


Bár használják az internetet, valószínűleg az idősek többsége olyannyira még nem ért hozzá, hogy vásárlásokat is lebonyolítson, vagy egyszerűen csak félnek a csalóktól, akiknek száma a koronavírus-járvány ideje alatt jócskán megemelkedett.

Tizenhat százalékuk azonban még így is gép elé ült, és a weben intézte el a karácsonyi ajándékok beszerzését. A fizetéssel azonban óvatosak, a CIB Bank felmérése alapján az interneten vásárló 60 év felettieknek mindössze a 22 százaléka mert kártyával fizetni online.

A 60 év felettiek több mint ötöde még mindig személyesen intézi a vásárlást a pandémia ellenére, közel ugyanennyien pedig megkérnek valakit, hogy intézze el helyettük az ajándékok beszerzését. Negyven százalék pedig egyáltalán nem tervez idén meglepetésekre költeni.

via MTI

A figyelmetekbe ajánljuk