Újabb festői ország várja tárt karokkal az otthonról dolgozókat

Újabb festői ország várja tárt karokkal az otthonról dolgozókat

Lassan minden ország magához akarja csábítani a távmunkából dolgozókat.

A koronavírus-járvány hatására számos ország vezetett már be különleges vízumokat a távmunkába dolgozók számára. Grúzia, Észtország és Aruba is nemrég mutatott be hasonlót, ahogy Costa Rica is tárt karokkal várja az úgynevezett digitális nomádokat.

Ők egyébként azok, akik az otthonról is végezhető munkájukat lényegében bárhol megcsinálhatják, de a jól ismert kanapé vagy íróasztal helyett szívesebben dolgoznak egzotikus vagy inspiráló helyszíneken.

Ilyen például Málta is, ahol már szintén előnyös feltételekkel várják a kalandvágyókat. A találó, „Nomad" névre keresztelt vízum legfeljebb egy évre szól, és a tartózkodási hely feltételei közé tartozik többek között a koronavírus elleni oltás is.

Shutterstock

Emellett a beutazóknak igazolniuk kell, hogy távolról dolgoznak egy olyan cégnél, amelynek székhelye nem Máltán található. A kiterjesztett vízumnak köszönhetően Európán kívülről is érkezhetnek a dolgozók, akik ha egy évnél tovább terveznének maradni, kérvényezhetik a vízum megújítását.

A világjárvány alatt megváltozó munkakörülmények hatására teljesen új trendek alakultak ki az utazásokkal és a munkákkal kapcsolatban, amiből most Málta sem marad ki. Nem beszélve arról, hogy az érkezők természetesen a helyi gazdaságot is serkentik.

Shutterstock

A Travel + Leisure cikkéből nem derül ki, hogy az ország felajánl e bármilyen adókedvezményt a digitális nomádok számára (ahogy egyébként szoktak), de az biztos, hogy Málta rengeteg előnnyel rendlelkezik:

a mediterrán életmód, a fejlett infrastruktúra és egészségügy, a tengerpartokról és a lenyűgöző építészetről nem is beszélve. Ráadásul az angol a hivatalos nyelv, ezért a helyiekkel is könnyebben lehet kommunikálni.


A figyelmetekbe ajánljuk