majom gorilla erdő nő king kong fa lombkorona

Igaz, egy kicsit másképp. Tizedik évfordulója alkalmából a Skullmapping létrehozta egy korábbi 3D projektje, a King Sprong egy vadiúj verzióját, amely nem kicsit hajaz az eredetileg Edgar Wallace és Merian C. Cooper emberszabású szörnyről szóló történetének vezérfonalára.


Szinte mindenki ismeri az először 1933-ban bemutatott, és az azóta több remake-et megélt King Kong történetét. Ha a teljes sztorit nem is tudjuk fejből visszaidézni, nagyjából mind tudunk egy rejtélyes szigetről, az azon élő óriás gorilláról, a dinoszauruszokról, New Yorkról, és persze a gyönyörű hölgyről, aki iránt Kong gyengéd érzelmeket táplál.

Nagyjából utóbbi vezérfonalat keltette életre egy háromdimenziós kivetítésen a Skullmapping a belga Leuven városában hét másik projekttel együtt. A szórakoztató jeleneteknek az M-Múzeum fala adott vásznat. A történetben a hirtelen felbukkanó gorilla betör az épületbe, hogy ellopja a múzeum akkor éppen aktuális Hatalom és szépség, Az Arenbergek című kiállításának egy nőről készült festményét. A lefestett hölgyet a majom aztán életre hívja, kezet csókol neki, majd a hátára kapva feljebb mászik vele az épületen, végül pedig egy közös artista mutatvánnyal zárják a produkciót.

King Sprong 2 from Skullmapping on Vimeo.

Az installációt Filip Sterckx, Antoon Verbeeck, Paulina Zybinska, és Birgit Sterckx készítették, akik legutóbb a brüsszeli reptéren kápráztatták el a gépükre várakozókat az egyik falon függő Rubens festmény egy angyalának életre hívásával.

A figyelmetekbe ajánljuk