kopogtató hattyú az ajtónál
Kopp, kopp! Ki kopog? Egy hattyú.

Az angliai Northampton város lakóit évek óta terrorban tart egy hattyú, aki látszólag indokolatlanul zargatja a lakók ajtaját. Az állat egészen kitartó, hiszen képes órákat is kopogtatással és zargatással tölteni egyetlen ház ajtajánál.

A Fox News cikkéből kiderül, hogy a jelenség már öt éve tart, és azóta sem jött rá senki, hogy a madár milyen célból keseríti meg a háztulajdonosok mindennapjait. Az egyik áldozat, Stephen Legg elmondta, hogy öt évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor a hím hattyú bóklászni kezdett az ajtaja előtt, és a csőrével csörömpölni kezdte a postaládáját.

Úgy tűnik a dolog annyira megtetszett neki, hogy azóta is kitartóan űzi szokását.

"Úgy kezdi, hogy megzörgeti a postaládát, majd meglehetősen hangosan lecsapja a fém részt a csőrével.Ilyenkor az egész ház visszhangzik. Nem okoz semmilyen kárt, de rendkívül irritáló. Van, hogy három órán keresztül csinálja, máskor csak egyszer vagy kétszer kopogtat"

– tette hozzá Legg.

A férfi elmondta, hogy soha nem etette a madarat, fogalma sincs, miért őt zaklatja. Próbálkozott már mindennel: különböző eszközöket telepített a hattyú elrettentésére, de hősünket nem félemlítette meg.

Továbbra is kitartóan kopogtat.

Legg később az ajtaja betakarásával próbálkozott, de így a postaládáját is eltakarta, és nem kapta meg a csomagjait. Újabb győzelem a hattyúnak.

A madár ráadásul tűpontosan egyetlen háztömböt szemelt ki magának, és ezzel a maroknyi ott lakó életét keseríti.

A közelben lakó Wendy Howard jól szórakozik a hidegvérű zaklatón, és áldja a saját szerencséjét:

„A hattyú az utóbbi időben szinte minden nap ezt csinálja, és még mindig elég vicces látni, amikor elmegyek mellette. De örülök, hogy nem az én házamra esett a választása, mert nagyon zajos"

– mondta.

A figyelmetekbe ajánljuk