Hiányzik a kedvenc koktélbárod? Légy te a bartender!
Glenmorangie

Hiányzik a kedvenc koktélbárod? Légy te a bartender!

Az idejét sem tudjuk, mikor ültünk be utoljára kedvenc bárunkba, hogy a barátainkkal kibeszéljük a hét történéseit. A közösen eltöltött órákról és a jó társaságról azonban - a megfelelő keretek betartásával - nem feltétlenül kell lemondani még a pandémia alatt sem. A fizikai távolság és a korlátozott lehetőségek új, szokatlan, de annál szórakoztatóbb megoldásokat hoztak az életünkbe: egy kis kreativitás, és máris bárt varázsolhatunk az otthonunkba!

A bárok és éttermek látogatása helyett egyre gyakoribbak az otthoni környezetben családi, vagy baráti körben megtartott összejövetelek (akár Zoomon keresztül is). Az ilyen alkalmakat még különlegesebbé tehetjük, ha a szokásos beszélgetés-iszogatás kombót kóstolóval dobjuk fel. Valósítsd meg otthonodban a Bar at Home koncepciót: ráadásul, ha követed a következő lépéseket, garantáltan te leszel a társaság sztárja!

Válaszd ki a megfelelő italt

Az első és legfontosabb lépés a megfelelő italok kiválasztása. Érdemes olyan termékeket válogatni, melyek megbízható, magas minőségű márkák italai, így garantáltan nem ér minket (és vendégeinket sem) csalódás. A minőségen túl a könnyen variálhatóság is praktikus szempont, hiszen amellett, hogy magában kínáljuk az adott italt, plusz pont, ha akár koktélként is elkészíthető alkoholról van szó. Persze kóstolni sok mindent lehet: bort, gint vagy akár pezsgőt is, de sokak nagy kedvence a whisky.

Ha pedig az utóbbinál maradunk, akkor jó választás lehet a Glenmorangie whisky, mely nemcsak a szakértőknek szól, hanem mindenkinek, attól függetlenül, hogy tud-e bármit a whiskykről, vagy sem. Ahogy Dr. Bill Lumsden, a márka többszörös Master Distiller of the Year-díjas lepárlómestere mondja:

"Egyszerűen finom; semmi mást nem szükséges tudnod róla."

Az csak bónusz, hogy - a lepárlóüstök magassága miatt - a márka jelképe a zsiráf és együttműködnek a Giraffe Conservation Foundation jótékonysági szervezettel, hogy a veszélyeztetett zsiráfok jövőjét biztosítsák Afrikában. Így, ha ezt a terméket választjuk, még jótékonykodhatunk is.

Glenmorangie: a nyugalom völgye

Glenmorangie


A Glenmorangie alapítója William Matheson, aki 1843-ban feleségével, Anne-nel alapította a lepárlót. Egy sörfőzdét vásárolt meg, alakította át whisky lepárlóvá, és nevezte el a „nyugalom völgyének", ugyanis a Glenmorangie ezt jelenti gall nyelvjárás szerint. A Glenmorangie whisyky-k azóta is ugyanott készülnek.

A Men of Tain néven ismert, mesteremberekből álló csapat tartja folyamatos megfigyelés alatt az üstöket, és apáról fiúra hagyományozzák az elhivatottságukat és hozzáértésüket. Munkájukat Dr. Bill Lumsden, a Glenmorangie lepárlómestere fogja össze, aki a Glenmorangie-val töltött 25 éve alatt célul tűzte ki magának és csapatának, hogy élen járva a hordókísérletekben, mindent, ami megragadja a képzeletüket, whiskyvé változtassanak - legyen az akár a sütemény varázsa (Glenmorangie A Tale of Cake, ami egyébként tokaji hordóban érlelődött).

Fontos a hangulatos környezet

Glenmorangie

A megfelelő ital kiválasztása után engedd el a fantáziád és tervezd meg, milyen számodra a tökéletes bár. Teremts igazi kóstolóhangulatot, hangold össze a fényeket és készíts playlistet, amit a társaság többi tagja személyesen vagy online is hallgathat. Bár a kóstolót nem egy szórakozóhelyen tartjátok, azért a dress code sem elhanyagolható, hiszen ki látott már tréningruhás italkóstolót? Adjátok meg a módját és öltözzetek az alkalomnak megfelelően.

A kóstolás alapszabályai

Kóstolás közben minden érzékszervünkkel az adott italt vizsgáljuk, próbálva minél több információt gyűjteni róla. És hogy milyen információkra érdemes figyelni?

A bűvös négyes a szín, a szerkezet, az illat és az ízvilág.

A párlatokat természetesen nem csak tisztán lehetséges fogyasztani. Néhány egyszerű alapanyaggal és kis kreativitással olyan izgalmas koktélok is elkészíthetők otthon, mint az Old Fashioned, a Whisky Sour vagy az egyszerű, de nagyszerű Whisky Highball.

Nyissunk Együtt!

A Bar at Home tehát egy remek koncepció, amely által egy átlagos hétköznapból is különleges alkalmat és emlékezetes élményt varázsolhatsz. Mindezek mellett persze mindannyian bízunk abban, hogy kedvenc koktéljainkat hamarosan a jól megszokott bárközegben élvezhetjük újra. A Fine Brands Company (mint a Moët Hennessy márkák hivatalos magyarországi disztribútora) a pandémia okozta helyzet miatt indította el a nehéz helyzetbe került bárokat és éttermeket támogató Nyissunk Együtt projektjét, amelynek keretben a húsz legjobb magyar koktélbár és étterem történetét bemutató, valamint receptjeiket tartalmazó egyedi koktélmagazint terjeszt a cég. A magazin értékesítéséből befolyt teljes bevétel közvetlenül az azt értékesítő koktélbárokat és éttermeket támogatja, a magazin díja pedig az újranyitást követően fogyasztható le a válogatásban szereplő egységek valamelyikében.

A figyelmetekbe ajánljuk