Gordon Ramsay az ételek után a borokba is belekóstol
Saját márkájú kaliforniai borokkal lépett be a borpiacra a sztárséf, ráadásul az éttermei mellett az interneten is elérhetővé tette őket.

Noha Gordon Ramsayt a legtöbben televíziós műsorai és csúcsgasztronómiai tevékenysége miatt ismerhetjük, de a Michelin-csillagos séf most egy picit más iparágba is belekóstolt, ugyanis piacra dobta a Gordon Ramsay Signature Wines nevű saját borválogatását.

Ramsay a borokat a rangos, Master Sommelier titulust viselő borásszal, Chris Millerrel készítette közösen a kaliforniai Monterey településén, a Seabold borvidéken. Március 10-én pedig elstartolt a GordonRamsay.wine online áruház is, ahol nyolc ajánlott bor közül válogathatunk. 2018-as évjáratból cabernet sauvignon, chardonnay és pinot noir a választék, míg a 2019-es évből egy roséborból – ezek kivétel nélkül a kaliforniai Montereyból származnak.

Ráadásul igen kedvező áron lehet hozzájutni az italokhoz: már 20 dollárért is elérhetők egy-egy palack, de a felső ár is csak 60 dollár – ez nagyjából 6 ezertől 18 ezer forintig terjedő összeg. Érdekesség, hogy a drágább palackok már nem Montereyból származnak, de szintén Kalifornián belül csak másik borvidékekről.

„A bor mindig is lenyűgözött: a hagyomány, a művészet, a tudomány, a föld és az emberek összetett kapcsolata, amely mind egy pohárba került. A Kaliforniában töltött időm meggyőzött arról, hogy az itteni borok a világ legjobbjai között vannak. A szenvedélyes borászok Kalifornia hűvösebb éghajlatú régióiban finom, kiegyensúlyozott borokat alkottak, amelyek sikeresen kiegészítik a konyháinkat. Bátran forgalmazom őket, hiszen úgy lettek megalkotva, hogy akár az ételek mellé, akár önmagukban is élvezetet nyújtsanak"

– mondta Ramsay a borairól.

És ha ez nem lenne elég: a honlap legalább három kiegészítő receptet ad minden megvásárolt bor mellé.

The Drink Buisness

A figyelmetekbe ajánljuk