barmalini/Shutterstock
szeptember 18., 2025  ●  Gasztronómia
Hamu és Gyémánt

Exkluzív Új-Zélandi Borvacsorára készül a VIRTU Étterem

Október elején igazi különlegesség várja a bor és a gasztronómia szerelmeseit: a Michelin-ajánlott VIRTU Étterem egy felejthetetlen estére Új-Zéland ízeit és hangulatát hozza el Budapestre. Az október 1-jén megrendezésre kerülő Exkluzív Új-Zélandi Borvacsora nevet viselő esemény főszereplője a nemzetközileg elismert Greywacke pincészet, amelynek boraihoz hatfogásos fine dining menü társul. A menüt Lendvai Levente séf állította össze, akinek ételkreációi egyszerre tisztelegnek a borok karaktere előtt és nyitnak új dimenziókat az ízek világában.

Az este igazi értéke, hogy a vendégek olyan tételekkel találkozhatnak a VIRTU Étteremben, amelyek közül több kereskedelmi forgalomban már nem is elérhető, ráadásul különleges magnum palackok is kísérik a menüt. Ez a ritkaság teszi a borvacsorát valóban exkluzívvá, hiszen nemcsak egy vacsorán, hanem egy kulináris utazáson vehetünk részt, amelyhez hasonlót kevés alkalom kínál.

Az élményt tovább fokozza, hogy a házigazda ezúttal maga a Greywacke főborásza, Richelle Tyney, aki személyesen mesél Új-Zéland termőhelyeiről, a borok születésének történetéről és azokról az innovációkról, amelyek a pincészetet a világ élvonalába emelték. A vendégek így nemcsak kóstolhatják, hanem valódi történeteken és személyes élményeken keresztül érthetik meg, mi teszi Új-Zéland borait olyan különlegessé.

Ez az este minden ízében a felfedezésről szól: a bor és az étel tökéletes harmóniájáról, az új élményekről és arról a bensőséges atmoszféráról, amit csak egy gondosan megkomponált borvacsora tud nyújtani. 

A teljes menüsor a rendezvény Facebook-eseményénél tekinthető meg, a jegyvásárlás pedig ERRE A LINKRE KATTINTVA már elérhető – érdemes időben lefoglalni a helyeket, hiszen a férőhelyek száma korlátozott.

Kiemelt kép: Illusztráció

Nyitókép: barmalini/Shutterstock

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök