
Otthon is percek alatt elkészül a friss és ropogós pirított hagyma
A sült hagyma titka a szeletelésben rejlik: egy mandolinnal biztosíthatjuk, hogy minden szelet egyforma vastag legyen, így egyszerre sülnek majd ropogósra. Ha nem szívesen használunk ilyen eszközt, akkor érdemes az ujjvédővel ellátott változattal felvágnunk a hagymát.
A vékony szeleteket először forró olajban süssük közepes lángon 2–4 percig, amíg aranybarnák és pergősek lesznek. Nagyobb adag esetén számoljunk rá még 1-2 percet.
Az elkészült hagymát papírtörlőn érdemes lecsöpögtetni, majd ízlés szerint fűszerezni. Lisztben vagy kukoricakeményítőben megforgatva, füstölt paprikával vagy fokhagymaporral is megbolondíthatjuk, így még gazdagabb ízt kapunk.
Ha elkészült, érdemes légmentesen záródó dobozban tárolni a kész nasit. Fontos azonban, hogy hagyjuk teljesen kihűljni, mielőtt elraknánk, ugyanis a pára miatt könnyen megpuhulhatnak a hagymadarabok.

Előre is dolgozhatunk: egy egész hagyma felszeletelve akár 7–10 napig eláll a hűtőben, így bármikor megsüthetjük frissen salátára, rakott ételek tetejére vagy akár hamburgerbe. A kisült hagymák szobahőmérsékleten 4–5 napig, hűtőben két hétig tarthatók el, fagyasztva pedig akár fél évig is bírják.
(Forrás: Daily Meal)
Olvasd el ezt is!